bilferie-norge.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

De syv vakreste rutene for en bilferie i Norge

Få land i verden kan by på mer variert og spektakulær natur enn Norge. Derfor kryr det også av alternativer hvis du ønsker en bilferie i Norge, og noe helt utenom det vanlige. Her finner du  syv av de aller vakreste bilturene:

1. Geirangerfjorden og Trollstigen

Bilturen fra nasjonal turistveg Geiranger til Trollstigen er litt over 100 kilometer lang og starter ved Langvatnet i Skjåk i Oppland. Mange velger å ta en avstikker opp til Dalsnibben, 1476 meter over havet, for å nyte den fantastiske utsikten, før de kjører ned til Geiranger helt innerst i Geirangerfjorden.

Herfra går bilturen opp den stupbratte Ørneveien, hvor du finner et av Norges mest besøkte og fotograferte utsiktspunkt i Ørnesvingen. Sørg for å få med deg svingene ned Trollstigen på din vei til Åndalsnes. Et godt tips underveis er også å se de storslåtte fossefallene i Mardalsfossen, med blant annet et fritt fossefall på nesten 300 meter.

2. Atlanterhavsveien til Kristiansund

Akkurat denne bilturen langs kysten av Møre og Romsdal er av den britiske avisen The Guardian kåret til verdens vakreste bilreise, og ikke uten grunn. Byggverket av en vei med til sammen åtte borer er også kåret til århundrets byggverk i Norge.

På bilferien kan du få med deg landets sydligste fuglefjell, Runde, og et av Norges eldste fyr. Det er virkelig en stor opplevelse å kjøre denne turen og utsikten er helt fantastisk.

Les også gode tips for en bilferie med barn her.

3. Østkysten av Finnmark

På denne bilturen fra Varangerbotn innerst i Varangerfjorden og helt opp til Hamningberg 160 kilometer lenger nord kan du oppleve storslått og røff natur. I sommerhalvåret er det i tillegg lyst døgnet rundt. Her får du muligheten til å se sjeldne fuglearter og legge turen innom Mortensnes natur- og kultursenter, hvor du finner mange samiske kulturminner. Et absolutt must er også eldgamle Vardøhus festning, som ble bygget fra 1734 til 1738.

4. Fra Lom til Jotunheimen

Med utgangspunkt i Lom i Gudbrandsdalen kan du kjøre gjennom Bøverdalen, hvor du blant annet passerer Flåklypa, og videre opp til Jotunheimen med mulighet for avstikkere til både Galdhøpiggen og Glittertind. Turen går videre over Sognefjellet og Nord-Europas høyest beliggende fjellovergang hele 1482 meter over havet, før du kjører ned til havet i Lustrafjorden. Dette er en fantastisk opplevelse. Vi kan også anbefale turen innom Jostedalsbreen nasjonalpark. På denne bilturen kan du benytte sjansen til å overnatte på et av Norges eldste hotell, nemlig Walaker.

5. Yttersiden av Senja

På Norges nest største øy Senja finner du en nasjonal turistveg langs hele nordkysten. Du kan ta ferge til Senja enten via Bjarkøy eller via Andøya. Start turen i Gryllefjord og kjør nordover langs den kronglete vakre kysten.

En liten kuriositet når du først er på Senja, er å legge turen innom Husøy i Lenvik, det eneste stedet i Norge som praktiserer en siesta midt på dagen hvor alt stenger. Det sies at denne skikken dukket opp for flere hundre år siden, da et spansk skip havarerte rett utenfor Senja, og noen av spanjolene tok seg inn til land.

Les også generelle tips før du legger ut på en bilferie her.

6. Sørlandskysten

Flere småveier som følger kyststripa langs Sørlandet inngår i fellesbetegnelsen “Kystens riksvei”. En variert biltur som både tar deg ut i havgapet og innom fjordarmer og halvøyer. Bilturen starter i idylliske Risør og ender i Flekkefjord.

På turen ligger sørlandsperlene på rad og rekke, som for eksempel Lyngør, Lindesnes og Lista. Du passerer også gjennom byene Tvedestrand, Arendal, Fevik, Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Mandal og Farsund på veien til Flekkefjord. Sørg også for å få med deg det lille skjæret Pysen utenfor Mandal, som er Norges aller sydligste punkt.

7. Vakre Lofoten

En av Norges mest populære turistveier slynger seg gjennom spektakulær fjellnatur og idyllisk kystkultur i Lofoten, fra Austvågøya i øst til Værøy i vest. I Lofoten finner du kritthvite sandstrender og høye snødekte fjelltopper side om side. Turistveien gjennom Lofoten ble åpnet av Kong Olav  i 1963, men først i 2007 det mulig å kjøre hele veien og ikke stykke opp turen med flere fergeforbindelser. Bare det å kjøre over den over 700 meter lange og 45 meter høye Raftsundbrua ved turens begynnelse på Austvågøya er en opplevelse i seg selv. Videre ligger opplevelsene på rekke og rad, som for eksempel Svolvær, også kalt Lofotens hovedstad, Kabelvåg, Leknes og Henningsvær.

Det finnes selvfølgelig mange andre vakre steder for en bilferie i Norge også. Men uansett hvilken rute du velger, vil du garantert få minneverdige opplevelser og mye natur.

Slik får du rabatt på bilferie i Norge

Det kan ofte være lurt å planlegge bilferien i Norge før du kjører avgårde. Mange av perlene som er nevnt over er populære reisemål. For å unngå at du må sove i bilen, bør du ordne med overnatting i forkant.

Har du kredittkort fra re:member har du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward, som gir deg gode rabatter på blant annet hotell hos Expedia.no og Hotels.com og leiebil hos Avis.

God bilferie i Norge!