Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Europas 11 vakreste bilferier

Vil du oppleve noe helt unikt i ferien, og samtidig ha friheten til å gjøre det i ditt eget tempo, bør du teste bilferie i Europa. Det er mange flotte bilturer å velge mellom i idylliske omgivelser. Her har vi hentet frem de 11 vakreste rutene for en bilferie i Europa:

1. Transfagarasan-veien i Romania

Denne bilturen helt opp til 2000 meter over havet i Draculas hjemtrakter ble kåret til den beste kjøreturen i Europa av gjengen fra Top Gear. Veien, som egentlig var en militærvei, slynger seg oppover de bratte fjellsidene i Karpatene, som er Europas nest lengste fjellkjede. Her får du virkelig testet bilens krefter, noe som sikkert er grunnen til at programlederne i Top Gear stortrivdes nettopp her.

Den enkleste måten for oss nordmenn å komme oss dit på, er å fly til Bucuresti og leie en bil, for så å kjøre nordover til Curtea de Arges og videre opp til Transfagarasan og over til byen Sibiu. Da er du forresten bare to knappe timer fra Draculas berømte slott Bran, som du selvfølgelig bør få med deg før du kjører ned igjen.

Om du vil kjøre egen bil nedover, må du regne med å bruke noen døgn. Total kjøretid er på omtrent 30 timer.

2. Peak District i England

Du som mange andre nordmenn er kanskje skeptisk til å kjøre bil i England ettersom du må kjøre på venstre side av veien i stedet for høyre. Men med rattet på “feil” side er det overraskende lett å bli vant til.

Peak District er et vakkert område mellom Sheffield og Manchester nord i England. Mesteparten av området er en nasjonalpark med muligheter for mange nydelige gåturer underveis. Et godt utgangspunkt er å starte i Manchester, hvor du kan leie en bil og kjøre en times tid sørover til byen Buxton. Kjør så videre via Longor til nasjonalparkens eneste by Bakewell, kanskje mest kjent for sin smakfulle Bakewell Pudding. Snake Road i Hope Valley er verdt bilturen alene, og kan også anbefales for de som trives godt på to hjul.

Overnatte kan du gjøre på sjarmerende puber og Bed and Breakfast underveis. Det lønner seg imidlertid å booke plass på forhånd. 

3. Langs Atlanterhavsveien til Kristiansund

Du trenger ikke forlate hjemlandet for å finne vakre omgivelser. Atlanterhavsveien langs Hustadvika og over Lauvøyfjorden langs kysten av Møre og Romsdal ble av den britiske avisen The Guardian kåret til verdens vakreste bilreise for et par år siden.

Atlanterhavsveien, som sto ferdig i 1989, har åtte broer på til sammen nesten 900 meter. På turen passerer du blant annet Norges sydligste fuglefjell, Runde, med et av landets aller eldste fyr. Atlanterhavsveien er garantert en opplevelse du sent vil glemme.

Les også om de 7 vakreste rutene for en bilferie i Norge her.

4. Ringveien rundt Island

Fly til Island, lei en bil og kjør den 1332 kilometer lange ringveien. Da får du i så fall minner for livet!

Skal du kjøre hele veien rundt, bør du regne med å bruke en god uke, men det er selvfølgelig mulig å bare kjøre bruddstykker av den. En fantastisk vakker opplevelser er det uansett. På veien kan du blant annet campe og bade i varme kilder, og oppleve isbreer, fossefall, laguner og kullsvarte strender.

Island har blitt en svært populær turistdestinasjon, og det kan ofte lønne seg å planlegge reisen på forhånd for å sikre seg plass på overnattingsstedene.

5. Fra Genova i Italia til Monaco

Dette er en fantastisk bilferie langs Middelhavets kyst, med en utsikt som kan ta pusten fra deg. Her har du havet på den ene siden og alpene på den andre. Blir du ikke lei havutsikten, kan du kjøre videre fra Monaco til Nice og Cannes, før du snur og kjører tilbake.

Når du først er i fyrstedømmet Monaco, bør du kjøre sløyfa til det verdenskjente Formel 1-løpet Monte Carlo Grand Prix, som er åpen for vanlig biltrafikk når det ikke er løp. Du trenger ikke å kjøre i 300 km/t for å få en unik opplevelse i Monte Carlo - men du har muligheten!

6. Amalfikysten i Italia

Med Roma som utgangspunkt for bilferien, som jo er en opplevelse i seg selv, kan du kjøre to timer sørover til Napoli og videre ned til den vakre byen Sorrento på Amalfikysten.

Bilturen herfra rundt hele kysten til Salerno tar rundt tre timer og betegnes som den vakreste bilturen i hele Italia. Det vil du raskt skjønne hvis du tar turen. Når du først er i området, anbefales en båttur til Capri.

Det kryr av idylliske restauranter og overnattingssteder langs den vakre kysten, så denne turen kan ta så mange dager du bare vil.

7. Opplev Kong Ludwigs slott i Tyskland

Med utgangspunkt i München i Bayern sør i Tyskland kan du kjøre en snau time sørover til innsjøen Chiemesee, hvor du kan se Kong Ludwigs mer eller mindre vellykkede forsøk på å bygge en tysk versjon av Versailles. Deretter kan du kjøre opp i retning Berchtesgaden, stedet hvor Hitler bygde sitt gigantiske ørnerede. Derfra er det kun en halvtimes kjøretur til Salzburg i Østerrike, hvor du enkelt finner et sted å overnatte.

Turen videre kan gå til Garmisch-Partenkirchen og Zügspitze, som er Tysklands høyeste fjell. Her finner du slottet Linderhof, enda et forsøk på å bygge et tysk Versailles. En times biltur fra Garmisch-Partenkirchen finner du kanskje det aller flotteste eventyrslottet som finnes, nemlig Kong Ludwigs Neuschwanstein.

8. The Giant’s Causeway Coast i Nord-Irland

Kjører du nordover langs kysten fra Belfast vil du få en fantastisk naturopplevelse hele veien gjennom mange sjarmerende steder som for eksempel Whitehead, Larne, Cushendall og Bushmill for å nevne noen. The Giant’s Causeway Coast nord i Nord-Irland er et vernet område som ligger i restene av en vulkansk eksplosjon. Du kjører hele strekningen på rundt tre timer, så her er det rom for mange stopp og omveier underveis.

Ofte er det billigere å fly til Dublin i Irland enn det er til Belfast i Nord-Irland. Derfor kan Dublin være et greit utgangspunkt for turen. Leier du bil i Dublin, kjører du til Belfast på et par timer.

9. Færøyene rundt

Det å kjøre fra den ene idylliske landsbyen til den andre på Færøyene er rett og slett en fantastisk naturopplevelse.

Færøyene består av 18 ulike øyer, men de største av dem har broforbindelse, så bil er et godt fremkomstmiddel for å oppleve øyriket i vest. Totalt har Færøyene 50 000 fastboende, så det er god plass på bilveiene. I tillegg til Tórshamn bør du få med deg de sjarmerende landsbyene Gásadalur, Gjogv og Saksun, som alle tre er verdt et besøk.

10. Isle of Skye i Skottland

En bilferie på Skottlands nest største øy, Isle of Skye, er noe du absolutt burde oppleve en gang i livet. Den 1700 kvadratmeter store øya henger fast til fastlandet med en bro.

På øya finner du mange fiskelandsbyer og en variert natur bestående av både grønnkledde fjell og høye klipper. Setter du av et par dager, vil du rekke å få med deg de aller fleste severdigheter på øya, som er kjent for sine fossiler av dinosaurfotspor, mange fossefall og selvfølgelig whiskyproduksjon. Det anbefales også å avlegge slottet Eilean Donan et besøk. Det ligger riktignok på fastlandet, men rett ved broen over til øya.

11. Luberon i Frankrike

Sør i Frankrike, nærmere bestemt i Provence, ligger det vakre Luberon-området med mange middelalderlandsbyer, endeløse vinranker og frodige enger proppfulle av blomstrende lavendel – i alle fall i juni.

Luberon, som i tillegg til å kunne by på sjarmerende landsbyer som for eksempel Gordes og Oppede le Vieux, kan også friste med litt større byer som Arles og Avignon. Området egner seg helt ypperlig til å utforskes med bil.

Dette var bare 11 forslag til flotte bilturer du kan ta i Europa. Det finnes selvfølgelig mange mange flere. Uansett hvor du ønsker å reise, vil du være tjent med å undersøke litt om området før du drar.

Les også smarte tips til bilferie med barn her.

Få gode rabatter på bilferien i Europa

Det kan også lønne seg å booke overnattingssteder før du legger ut på en bilferie i Europa. Mange av stedene som er nevnt over er nemlig populære turistmål.

Om du bestiller mer enn 50 % av reisen med et kredittkort fra re:member får du gratis reise- og avbestillingsforsikring. Frister det med en utvidet forsikringsordning som blant annet dekker egenandel på skader på leiebilen, kan du bestille Trygghetspakken. Da kan du trygt takke nei til alle ekstraforsikringer fra leiebil-firmaet.

Er du interessert i rabatterte priser på overnatting, kan du benytte deg av fordelsprogrammet re:member reward, som gir deg deg opptil 10 % reward-rabatt på overnatting hos Hotels.com.

God biltur!