bilferie.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Tips for en vellykket bilferie

Stadig flere velger bilferie når de skal ut på tur med familien. En av grunnene til det er frihetsfølelsen av å kunne dra hvor man vil når man vil på turen.

Det første du bør gjøre hvis du skal på en bilferie med familien, er nettopp det å planlegge. Uavhengig av om du skal på en bilferie i Norge, i Skandinavia eller i Europa vil det alltid lønne seg å planlegge godt i forveien. Finn ut hvor du vil overnatte, hva du vil oppleve og hvilke fergeforbindelser som du må regne med underveis.

Det kan ofte være lurt å ta med hele familien i planleggingen, slik at alle får noe å se frem til. Det holder å planlegge turen i grove trekk, da konseptet bilferie i seg selv inviterer til både hyggelige og overraskende omveier underveis.

Det finnes mange gode hjelpemidler til planleggingen. Enten du foretrekker NAFs veibok, Michelin sin guide, Google Maps eller ulike reisehåndbøker. Husk at det aller viktigste er opplevelsene og hva dere selv har lyst til å gjøre underveis.

Tips før du legger ut på bilferien 

Det sier seg kanskje selv, men det lønner seg å forsikre deg om at bilen er i god teknisk stand før dere legger ut på tur. Sjekk også at du har riktig lufttrykk i dekkene, også i reservedekket hvis du har det i bilen din. Vær også nøye med å sjekke at jekken og det du trenger ved en eventuell punktering er på plass i bagasjerommet. Refleksvest og varseltrekant skal også være lett tilgjengelig.

Hvordan du pakker bagasjen er også viktig. En grei regel er å ha den tyngste bagasjen nederst. Pass også på å fordele vekten noenlunde jevnt. Det viktigste er at det ikke er noen løse gjenstander, da for eksempel en iPad kan få en vekt på over 150 kilo ved en bråstopp i 80 kilometer i timen.

Les også tips dersom du skal kjøpe bil her.

Ta hyppige pauser

På lange bilturer er det viktig å ha med drikke og ta hyppige pauser. Både små og store trenger å strekke litt på beina en gang i blant.

Sørg også for å skjerme barna mot sol i bilen, enten med rullgardin, skjerm eller folie på bilruta. Du vil heller ikke angre på å ha med noen underholdningsalternativer, som for eksempel lydbøker, musikk eller filmer.

Les flere gode tips til bilferie med barn her.

Sett deg inn i trafikkreglene før bilferien

Planlegger du å dra på bilferie i Europa, kan det lønne seg å sette seg godt inn i gjeldende trafikkregler i de landene du skal besøke. Dette gjelder alt fra fartsgrenser til promillegrenser.

Flere land, deriblant Sveits og Liechtenstein, er det forbudt med GPS-utstyr som fotoboksvarsler, noe mange nordmenn har installert i bilen. Denne bør fjernes, da du kan få store bøter for dette. I Frankrike er det totalforbud mot mobiltelefoner på bensinstasjoner, mens det i Spania, Italia og Portugal ikke er lov med håndfri bruk av mobil mens du kjører.

Bruk kredittkortet på bilferien

Betaler du på for eksempel hoteller og restauranter i utlandet med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort som er knyttet til brukskontoen din, står du langt sterkere hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel i løpet av bilferien.

Et kredittkort fra re:member inkluderer også reiseforsikring hvis du betaler over halvparten av reisens transportkostnader med kredittkortet. Det er uansett kjekt med to kort når du er på tur, i tilfelle noe skulle skje. Det er uforpliktende å søke om et kredittkort fra re:member.

Og du, husk å ta med reservebilnøkkelen. God bilferie!