reisemal-2020-2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Topp fem reisemål i 2020

Å reise kommer høyt på listen over ting nordmenn elsker å gjøre. God økonomi og mange feriedager gjør at vi reiser mer, men hvilke reisemål bør du ha for 2020?

Det er ikke antall stempler i passet ditt som avgjør statusen din som reisende, men dybden av erfaringer du har fått av å reise. Og nå ser vi frem til et nytt år med reiser. Du har kanskje allerede sett deg ut et par destinasjoner du gjerne skulle krysset av på “bucketlisten”? 

Har du ennå ikke bestemt deg, kan listen vår over topp fem reisemål 2020 være til god hjelp. Dette er steder som skiller seg litt ut, og som garantert vil gjøre deg rikere på både opplevelser og erfaringer. 

1. I Øst-Afrika kan du oppleve safari i varmluftsballong 

Afrika er mye mer enn bare ørken, og den mest magiske regionen er uten tvil Øst-Afrika. Vi har valgt ut tre land som byr på masse spennende inntrykk og store sjanser for å se «Afrikas fem store»: løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn på nært hold:

 • Kenya. Her ligger Masai Mara, nasjonalparken med den høyeste tettheten av ville dyr i hele verden. Besøk strutsegården på området eller svev over elefanter, sebraer og flodhester i en varmluftsballong. Eller hva med å mate sjiraffer gjennom vinduene på Giraffe Manor i Nairobi? Slipp løs din indre Indiana Jones blant Gedi-ruinene og ikke gå glipp av gamlebyen på øya Lamu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Prøv også dykking langs kysten, kitesurfing i Watamu eller stående padling på Det indiske hav. Drømmereisen med safari kan du også få i Tanzania, spesielt i nasjonalparken Serengeti. 

  gede-watamu-kenya-cta.jpg
  Gede ruiner, Watamu Kenya

  masai-mara-kenya-cta.jpg
  Masai Mara naturreservat, Kenya
 • Uganda. Ligger i sentrale Øst-Afrika, og er kjent som Afrikas perle. Her venter en autentisk afrikansk opplevelse med imøtekommende mennesker, frodig natur og et rikt dyreliv, som i Nasjonalparken Murchison Falls. Bli med på gorillavandring og opplev den utrydningstruede fjellgorillaen på nært hold, prøv deg på rafting i byen Jinja opplev soloppgangen på en av Ugandas mange vakre strender innenlands langs Lake Victoria. Mange av disse finner du i Entebbe-området, som for eksempel lokalbefolkningens favorittstrand Lido Beach, med kritthvit sand og noen helt fantastiske soloppganger. Andre kjente strender er Lake Beach og for eksempel Imperial Resort Beach og Imperial Botanical Beach, som ligger rett ved siden av hverandre og går under fellesbetegnelsen Imperial Beaches. Her kan du også oppleve eksotiske trær og sjeldne fugler.

  bejagali-falls-uganda-cta.jpg
  Bejagali falls, Uganda

  murchison-falls-uganda-cta.jpg
  Murchison falls, Uganda

 • Zimbabwe. Landet ligger strengt tatt litt sør for Øst-Afrika, men må likevel nevnes. Her er blant annet verdens største fossefall Victoria Falls, som er verdt hele besøket i seg selv. Kanskje det frister med en helikoptertur over området? Besøk også varmekildene i Nyanyadzi, det arkeologiske området Store Zimbabwe og hovedstaden Harare – som byr på yrende byliv, festivaler og et årlig karneval. Speid etter krokodiller og flodhester ved Kariba, verdens største menneskeskapte innsjø. Zimbabwe kan ellers by på mange spennende historiske steder som står på UNESCOs verdensarvliste, i tillegg til 11 nasjonalparker og enda flere reservater som tilbyr safari. 

  victoria-falls-zimbabwe-cta.jpg
  Victoria falls, Zimbabwe

  zimbabwe-harare-cta.jpgHovedstaden Harare i Zimbabwe

  Regntiden bestemmer når det er best å reise til Øst-Afrika. Det er lettest i tørketiden da veiene ofte blir ufremkommelige når det regner. Stort sett holder det seg tørt i periodene fra desember til mars og fra juni til oktober. Begynnelsen av året er den beste tiden å dra på safari, for da samles dyreflokker rundt vannhull. Legg ditt neste eventyr til Øst-Afrika, og få opplevelser du vil huske for resten av livet! 

  hwange-national-park-zimbabwe-cta.jpg

  Hwange nasjonalpark, Zimbabwe

Les mer om spennende opplevelsesreiser her.

2. I Bosnia-Hercegovina spiser du godt for 300 kr dagen

Dette er et av få land i Europa som kommer til å føles som en god deal – du får ekstremt billig overnatting og mat, og ikke minst er transporten rimelig. Landskapet er i tillegg frodig og vakkert. Vi anbefaler de historiske byene Mostar og Sarajevo: 

 • Mostar. En pittoresk liten by med en spennende og dramatisk historie. Her ser du spor fra en krigsherjet fortid, som kulehull i bygninger og ruiner. I gamlebyen finner du koselige restauranter og kafeer, boder med unikt håndverk, og broen Stari Most, som står på UNESCOs verdensarvliste. Ikke gå glipp av tradisjonen med lokale menn som hopper fra den 20 meter høye broen dersom de får penger for det. Se det vakre Biscevic-huset, få panoramautsikt over byen i det høye bygget kjent som «sniper tower», og besøk det gamle fengselet Halebija – som i dag er et galleri med historiske bilder. 40 km utenfor byen venter en fantastisk vakker opplevelse ved fossefallet Kravice. 

  mostar-cta.jpg
  Mostar i Bosnia-Hercegovina

 • Sarajevo. Hovedstaden er en mangekulturell, enkel og oversiktlig by. I gamlebyen ligger  mesteparten av Sarajevos mange restauranter, kafeer, museer og severdigheter. Du krysser området på få minutter, men med alle smug, sidegater og basarer er det alltid noe nytt å oppdage. Kjør gondol opp til byens høyeste punkt og nyt den fantastiske utsikten, og sørg for å spise cevapi, bosniske småkebaber rett fra grillen – gjerne på restauranten Ćevabžinica Željo.  

  gazi-husrev-beg-mosque-sarajevo-cta.jpg
  Gazi Husrev-beg moske i Sarajevo

  Bare 12 km fra byen ligger Skakavac, et av landets vakreste vannfall. Gjør det gjerne til en halvdagstur og gå hit – landskapet gjør det til en opplevelse i seg selv. Stopp innom Hotel Promaja på veien og prøv deres spesialitet med brandy og donuts!

  Er du på jakt etter en aktivitetsferie? Da anbefales rafting på elven Una, eller en tur i skibakken på Jahorina som var stedet vinter-OL ble holdt i 1984. Det er et av de største turistsentrene på Balkan og ligger kun 28 kilometer unna hovedstaden. Her ligger blant annet en gammel bobsled-bane som nå er dekorert med street art. 

  linbana-sarajevo-cta.jpg
  Taubane i Sarajevo

3. Albania er Middelhavets skjulte ferieperle

Er du ute etter en vakker, rimelig, aktiv og kulinarisk opplevelse? Albania er utvilsomt et hot reisetips for 2019! Her er dramatisk natur, milevis med vakre strender og en rekke aktivitetsmuligheter. Legg ut på sykkeltur eller prøv klatring i fantastisk landskap, og nyt lokale spesialiteter til en rimelig penge. Prøv den populære desserten oshaf, en fåremelkspudding med fiken. Opplev disse byene:

 • Saranda. Turkis vann og kritthvite strender gjør at byen kalles for den albanske rivieraen. Solnedgangene er kjent for å være spektakulære og noe du må å få med deg. Byen har i tillegg et spennende uteliv og kort avstand til historiske steder, som Butrint-ruinene fra 300-tallet f.Kr og det skjulte strandparadiset Ksamil, der du kan svømme mellom fire små øyer. Gå heller ikke glipp av det magiske naturfenomenet «det blå øyet», en innsjø som ser ut som et øye sett ovenfra.

  amfiteater-butrint-saranda-cta.jpg

  Amfiteateret i de historiske ruinene i Butrint.


  saranda-hamn-cta.jpg
  Den fantastiske havnen i Saranda 

 • Berat. Navnet på denne oldtidsbyen betyr «den hvite byen». Den kalles også «byen med de tusen vinduer», noe som blir veldig tydelig når du ser alle de ottomanske husene som klatrer oppover åssiden mot slottet som ligger på toppen. Dette er en rolig og vakker by som legger seg raskt på minnet. Berat har tre vingårder som alle er verdt et besøk. Hos Cobo kan du smake vin i kombinasjon med lokal ost og oliven. For en smak av ekte albansk kultur må du prøve rakia, en fruktbrennevin de fleste også lager hjemme. Gå tur i det vakre landskapet til Bogove, nok et vannfall du ikke må gå glipp av. 

  sttheodores-church-berat-cta.jpg
  St. Theodores Church, Berat

  slott-berat-cta.jpg
  Berat i Albania.

 • Tirana. Med sine fargerike bygninger er hovedstaden en attraksjon i seg selv. Frodige parker, nydelige kirker, spennende gatekunst, unik arkitektur og gode shoppemuligheter, gjør dette til en sjarmerende by som venter på å bli oppdaget. Spis byens beste pizza på Pizza Saporita, drikk cocktails på Colonial og hvis du ikke liker den tradisjonelle smaken av raiki, kan du teste ulike smaker på Komiteti. Ta Dajti-ekspressen opp til toppen av Dajti-fellet, en 15-minutters gondoltur med fantastisk utsikt. Områdene rundt byen er også perfekt for turer i fjellet. 

  enver-howha-pyramid-tirana-cta.jpg
  Enver Hoxha Pyramiden i Triana

4. I Vietnam kan du leve og bo for under 200 kr dagen

Ho Chi Minh og Hanoi i Vietnam er også spennende reisetips, spesielt hvis du er ute etter ferie på budsjett. Et raskt søk på Expedia.com viser at flybilletten ligger på rundt 6 000-7 000 kroner tur/retur om du planlegger en tur dit om sommeren. Du kan uansett være sikker på at resten av ferien blir rimelig. 

For under 200 kroner per dag kan du få både overnatting, mat og samtidig oppleve det beste Vietnam har å by på av severdigheter og gjøremål. 

 • Ho Chi Minh. Her finner du eksotisk mat, spennende arkitektur, fargerike markeder og autentisk pho-suppe. Vil du virkelig teste dine kulinariske grenser kan du prøve å spise skorpioner, taranteller, larver og annet på restauranten Bo Cap Lua – hvis du tør! Besøk kule The Cafe Apartment, et tidligere leilighetsbygg som nå huser kafeer, restauranter og butikker. Ta festen på Hair of the dog, der du kan danse på bardisken eller besøk en av de mange karaokestedene. Krigsmuseet War Remnants Museum, Thien Hau-tempelet, Gjenforeningspalasset, Jadekeiserens pagode og Cu Chi-tunnelene er verdt å få med seg i Ho Chi Mihn. Byen har også en Notre Dame-kirke.

  gata-ho-chi-minh-cta.jpg

  Ho Chi Minh

  cu-chi-tunnel-ho-chi-minh-cta.jpg
  Cu Chi tunel, Ho Chi Minh

  Hopp gjerne på et tog fra Ho Chi Mihn til Hanoi, og se ekstra mye av landet. Ruten er populær, og toget stopper i mange av landets flotteste byer. 

  benh-thanh-marknad-ho-chi-minh-cta.jpg
  Benh Thanh marked i Ho Chi Minh


 • Hanoi. Hovedstaden byr på en kaotisk, men sjarmerende gamleby. Besøk Hoa Lo Prison, eller «Hanoi Hilton», et tidligere fengsel som i dag er et museum og se godt bevart vietnamesisk arkitektur i ærverdige Litteraturtempelet. I byen finner du gatekjøkken overalt, noe som garanterer deg gode smaksopplevelser. Ta turen innom Unicorn Kafe, «det lykkeligste stedet i Hanoi», der alt du spiser og drikker er fargerikt og glitrende som en enhjørning. Få også med deg Don Xuang-markedet, en labyrint av mennesker og gjenstander, og sett deg ved Hoan Kiem-sjøen for å nyte synet av den røde broen Huc. Ikke glem å gå langs toglinjene på Train Street, der togene plutselig suser forbi i de trange gatene.

  hanoi-cta.jpg
  Hanoi


  huc-bridge-hanoi-cta.jpg
  Huc Bridge Hanoi

  temple-of-literature-hanoi-cta.jpg
  Temple of literature, Hanoi

På jakt etter andre tips til rimelige destinasjoner i Asia? Les vår Asia-guide for den sparsommelige

5. Irland byr på både storby og natur du aldri har sett maken til

Vårt siste reisetips for 2019 er Irland, som tilbyr en rekke reisetjenester som lar deg oppleve det store mangfoldet av natur og terreng – både fra land, vann og luft. Ikke minst kan du føle deg som i et ekte eventyr ved å besøke gamle slottsruiner, og nyere slott som du også kan bo i. 

Ønsker du storbyfølelsen, anbefaler vi Dublin og Limerick:

 • Dublin. En av Europas mest sjarmerende byer. Opplev irsk pub-kultur på sitt beste, i tillegg til shopping, historiske bygninger, mat fra alle verdenshjørner og ikke minst livlig tradisjonell musikk som bidrar til den fantastiske atmosfæren. Besøk Guinness Storehouse for å smake og se hvordan det mørke ølet brygges, eller stikk innom Old Jameson Destillery hvis whisky er mer for deg. Bli med på Literary Pub Crawl, der morsomme og dramatiske skuespillere guider deg gjennom Dublins mest kjente puber – men ikke turistfellene. Lær alt om mytene og historiene rundt de små, grønne gnomene som landet er kjent for, på National Leprechaun Museum. Vi anbefaler i tillegg klassisk afternoon tea på Shelburne hotel og pizza på The Blue Bus. Der spiser du og røyker vannpipe i en stor blå buss i en bakgård. Gå en tur i en eller flere av de fantastiske områdene rundt byen, som Wicklow-fjellene. 

  dublin-cta.jpg
  Dublin

  glenmacnass-valley-dublin-cta.jpgGlenmacnass Valley, Dublin

Få flere tips i vår reiseguide til Dublin

 • Limerick. En fantastisk koselig by som titt og ofte arrangerer festivaler, så her vil det lønne seg å sjekke kalenderen på forhånd. Kanskje finner du et arrangement som frister? Irlands tredje største by kan ellers tilby spennende kunst og kultur, god mat, flotte katedraler, King John-slottet og unike puber, i tillegg til flust av aktiviteter. Ta flytimer på Limerick Flying Club, ta kajakkturer på elven Shannon, spill golf på Adare Manor golfbane eller lær å skyte med pil og bue langt inne i skogen i Foynes. Oppsøk ulike markeder og se gjerne en rugbykamp på Thomond Park.

  limerick-cta.jpg
  Limerick

  king-johns-castle-limerick-cta.jpg

  King Johns Castle, Limerick

  Selv om du kan få en annerledes storbyopplevelse i Dublin og Limerick, er naturopplevelsene i Irland noe du ikke får andre steder. Få med deg keltiske byggverk på den grønne øya som er eldre enn pyramidene i Egypt, kjør The Wild Atlantic Way, fly over The Cliffs of Moher eller dra til Connemara National Park. Det flate terrenget i Irland gjør det også attraktivt for sykkelferie.

  cliff-of-mother-limerick-cta.jpg
  Cliff of Moher, Limerick

Få gode rabatter på reisemål i 2020

Ønsker du å spare mest mulig på den neste reisen din, kan det lønne seg å ha et kredittkort fra re:member. Ikke bare får du inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, men du får også tilgang til  re:member reward. Du kan søke om et kort her.

Gjennom fordelsprogrammet kan du få opptil 4 % rabatt hos Expedia. Som verdens største reisebyrå på nett, har Expedia har tilgang til mer enn 105 000 hoteller, 450 ulike flyselskap, samt de største globale leiebilselskapene. Så uansett hvor den store reisen i 2022 går til – Expedia har utvalget. Husk at du også får rabatt på hotellopphold på Hotels.com når du bestiller via reward-siden. Ha et godt reiseår!