nar-du-skal-reise-til-berlin.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dette du må vite når du skal reise til Berlin

Kort reisevei, og kombinasjonen av kvalitet og pris har gjort den tyske hovedstaden til et yndet reisemål for nordmenn. Du har sikkert en anelse om hva du ønsker å gjøre når du skal reise til Berlin, men her får du en liten innføring i praktisk informasjon.

Beste tid å reise til Berlin på

I likhet med oss i norden må berlinere også overleve kalde vintere – dog ikke like kalde. Sommermånedene juli og august er både de varmeste og travleste i Berlin, men også ofte regnfulle.

Velger du å reise til Berlin i mai, juni, september eller oktober kan du få med deg massevis av festivaler og få en mer autentisk opplevelse. Samtidig er det sannsynlig at det du pakker med deg er det du kommer til å få bruk for, for været er mer stabilt på denne tiden.

Hvordan du reiser til Berlin

Å fly til Berlin tar ikke lenger enn halvannen time, om du velger en direkterute. Den tyske storbyen har to flyplasser. Tegel (TXL), som er mest brukt til rutefly, ligger ikke lenger enn åtte kilometer fra Berlin sentrum. Schönefeld (SXF) er den andre flyplassen, og ligger omtrent 18 kilometer fra sentrum.

Selv om de fleste velger å bruke fly som fremkomstmiddel når de skal reise til Berlin, er det flere muligheter å komme seg til den tyske hovedstaden på. Har du god tid kan du ta toget som starter i Oslo, fortsetter videre til Gøteborg, Malmø eller København og ender i Berlin. Dette alternativet vil ta omtrent 18 timer.

Eller du kan ta buss fra Oslo til Berlin. Turen fra Oslo med busselskapet Euroline tar omtrent 19 timer, men du får så klart en helt annen mulighet til å nyte landskap enn om du flyr. På kjøreturen kan du kjøpe med deg en reiseguide slik at du er klar til å ta byen fatt når du ankommer.

Det må du vite når du skal reise til Berlin

Hvordan du kommer deg rundt i Berlin

Det finnes flere måter å komme seg rundt i Berlin på. Den mest effektive måten er U-Bahn som kjører fra 04:00 til 00:30 hver eneste dag, og hele natten fredager, lørdager og i høytider. S-Bahn kjører sjeldnere enn U-Bahn, men det er langt færre stoppesteder, og er derfor nyttig om du skal lengre avstander.
Søndag til torsdag kan du komme deg rundt med nattbusser som kjører hver time. Du kan også bruke buss som fremkomstmiddel rundt i Berlin. Selv om det går tregt, er det en god måte å bli kjent med byen på og få med deg litt sightseeing.

I de østlige bydelene kan du komme deg rundt med trikk. Det er også mulig å leie sykkel, og det er gode veier for syklister samt utleiestasjoner. Skulle du bli sliten er sykler tillatt i spesielt merkede U-Bahn og S-Bahn-vogner. Du kan selvfølgelig også ta en taxi, som er et nokså rimelig alternativ, men unngå rushtiden på dagtid.

Husk det viktigste til reisen

Dette gjelder ikke bare når du skal reise til Berlin, men enhver ferie du skal på – husk å ha reiseforsikringen i orden. Det får du automatisk om du betaler over halvparten av reisekostnadene med ditt re:member kredittkort, og du har så klart fått med deg alle fordelene ved å bruke kredittkort på reise?

Med et kredittkort fra re:member får du flere fordeler, blant annet tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter i over 200 nettbutikker. Du kan blant annet spare på flybilletter ved å bestille gjennom for eksempel Expedia. Ikke nok med det, så får du også opptil 10 % reward-rabatt på å bestille hotell på Hotels.com. Dersom du ikke allerede har et kredittkort, søk om re:member kredittkort på våre nettsider.

Ha en fin reise til Berlin!