5-grunner-til-at-du-bor-fly-til-berlin.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

5 grunner til at du bør fly til Berlin

Den tyske hovedstaden er fylt med spennende attraksjoner og har et bredt utvalg av ting å gjøre. Det finnes nok av grunner til at Berlin er verdt et besøk, men om du ønsker et annerledes storbybesøk, er dette stedet å dra. Vi har samlet fem grunner til hvorfor du bør fly til Berlin i år.

1. Byens historie

Ønsker du å reise til en by full av historie, trenger du ikke lete lenger – for om du virkelig er opptatt av historiske hendelser, da bør du fly til Berlin. Mesteparten av nyere historie i Europa har startet i Berlin.

Selv om alle land har sin egen historie bør du starte i Berlin om du ønsker å lære mer om andre verdenskrig, samt virkningen krigen hadde på Europa og resten av verden. Byen har også en historie med kommunismen, og er en stor del av østeuropeisk historie. Besøk DDR-museet, Checkpoint Charlie eller Berlinmuren for å lære mer.

2. Du kan være deg selv

Du vil ikke skjønne hvorfor folk sier at byen skriker “vær deg selv” før du faktisk tar turen. Berlin gir deg følelsen av å være den mest liberale hovedstaden i Europa, og det finnes ingen som ikke passer inn et sted i byen.

Her er det mange alternative kulturer og stiler, og i bydeler som Kreuzberg, Neukölln og Friedrichshain kan du finne tonnevis av levende steder du aldri har sett maken til. Det finnes også en rekke underjordiske barer, puber og klubber som kan være verdt et besøk.

3. Paradis for matelskere

Om du mener veien til hjertet ditt er gjennom magen, er maten den eneste grunnen du trenger for å fly til Berlin. Er du veganer, er Berlin kanskje en av de beste byene i Europa for deg. Du trenger ikke engang lete for å finne veganske restauranter.

Berlin har mange matmarkeder, både utendørs og i innendørs. Her kan du finne snacks, tysk vin, tysk ost og andre matvarer som gir vann i munn. Av restauranter i den tyske hovedstaden, vil du finne alt fra italiensk, meksikansk, tyrkisk og asiatisk.

5 grunner til at du bør fly til Berlin

4. Verdenshovedstaden for techno

Det er generell enighet om at Tyskland er hjemmet til techno, og i Berlin finner du en av verdens kuleste og mest eksklusive klubber for techno; Berghain. Festene i bygget som tidligere huset et kraftverk, er kjent for sin lengde og kvalitet.

Hele Berlin har et aktivt og sprøtt natteliv. Noen av de største og beste klubbene i Europa ligger i den tyske hovedstaden. Ta deg en tur i gatene i Berlin på kveldstid og du vil definitivt finne noe som frister.

5. Koselige butikker og markeder

Selv om Berlin ikke er kjent som en ‘shopping-destinasjon’ bør du definitivt vurdere byen som det. Berlin er fylt med små, unike butikker. Du finner alt fra secondhand bokhandlere som selger gamle bøker til små vintagebutikker med høykvalitets designerklær. Du kan finne butikkene overalt, men om du drar deg litt ut av sentrum kan du virkelig finne unike kupp.

Som nevnt finnes det massevis av matmarkeder, men det finnes et tilsvarende antall vanlige markeder der du finne de mest sjeldne og fantastisk gamle skatter. Ta et raskt søk før avreise for å finne hva du kan finne i perioden du skal fly til Berlin.

Sjekk vår overnattingsguide til Berlin her.

Fly billig til Berlin

Å fly til Berlin tar ikke lenger enn cirka halvannen time fra Oslo, og det er lett å finne et fly som passer reiseplanene dine. Blant annet har SAS opptil tre daglige flyavganger fra Oslo til Tegel Airport i Berlin – som ligger kun åtte kilometer fra Berlin sentrum. Du kan også fly til Berlin Brandenburg Airport som ligger omtrent 18 kilometer fra sentrum.

Ønsker du å fly billigst mulig til Berlin bør du benytte deg av de gode tilbudene du får gjennom fordelsprogrammet som følger med et re:member kredittkort. Med re:member reward kan du spare penger ved å bestille fly til Berlin hos blant annet Expedia.

Dersom du ikke allerede har ett, søk om kredittkort fra re:member. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil hele 45 dagers rentefri kreditt. Det er heller ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år.

God tur tul Berlin!