Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Reise til Berlin - Stor guide

Den tyske hovedstaden blir stadig mer attraktiv som reisemål for nordmenn. Ikke bare er det en kort flytur dit, Berlin har også ufattelig mye å by på. Hvis du skal reise til Berlin, må du få deg re:members reiseguide.

"Berlin er for de hippe og kule, det Paris er for romantikeren” skriver New York Times i en reiseguide til Berlin. Byen ble for 25 år siden det moderne Tysklands offisielle hovedstad, og har de siste årene gjennomgått mange forandringer. Hvis du har planlagt en reise til Berlin, er du ikke den eneste. Berlin har i løpet av de siste årene blitt en trendy, ung og variert storby.  

Reise Berlin

Mangfold i Berlin

Berlin er to byer i ett, med to sentrum - to av det meste faktisk. Øst og vest har blitt slått sammen, men det er fortsatt stor forskjell på om du vandrer rundt Weinmester Strasse eller Kurfürstendamm. Berlin har hele 12 bydeler og passer derfor for alle type mennesker, om det så er kunst, arkitektur eller musikk du er interessert i. Byen har også en romantisk side som er egnet for spasertur med kjæresten. Skal vi nevne ett nabolag du må få med deg, er det Prenzlauger Berg - dette området har alt.

Tyskerne er gode på mye, men er det noe som er “typisk tysk” så er det nemlig øl, og den årlige tradisjonen, Oktoberfest. Folkefesten varer i 16 dager fra midten eller sent i september fram til første uken av oktober, så hvis du har tenkt til å reise til Berlin, er dette utvilsomt et godt tidspunkt å reise på. 

Reisetips Berlin

Fire severdigheter i Berlin du må få med deg

Det kryr av både byggverk, gallerier, museer og andre ting du må få med deg på helgeturen til Berlin. Og i en så tradisjonell by er turistattraksjonene og severdighetene mange. Derfor har vi samlet noen reisetips til hva du bør se i Berlin:

  • Brandenburger Tor

Berlinernes store stolthet var tidligere en viktig port i Berlin. Den klassiske buen er et av de mest kjente severdighetene i Berlin. Vi kan sammenligne den med Rådhusplassen i Oslo, for det er her berlinerne samles når noe skal feires.

  • Charlottenborg Slott

Helt vest i Berlin finner du Charlottenborg, et romantisk område med vakre bygninger. Det barokke slottet stod ferdig i 1699, og ble opprinnelig anlagt som et sommersted. I dag er det et museum verdt å få med seg.

  • Riksdagsbygningen

Like i nærheten av Brandenburger Tor finner du Riksdagsbygningen som er et av byens mest historiske landemerker og mest besøkte turistattraksjoner. Den ble åpnet i 1894 og var stedet for den tyske nasjonalforsamlingen frem til 1933.

  • Berliner Dom

I bydelen Mitte finner du Museumsøyen med Tysklands største kirke. Den ble bygget mellom 1895 og 1905, men ødelagt av bomber i 1944. Det tok mange år før den ble gjenoppbygd, og restaureringen ble ferdigstilt først i 2002. Kirkekuppelen strekker seg 114 meter over bakken og går du opp de 270 trappetrinnene som fører til toppen, kan du oppleve en fantastisk panoramautsikt over Berlins sentrum.

På Museumsinsel finner du også Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Musem og Alte Nationalgalerie. Med andre ord - her er det mye historie samlet på et lite sted. Selv om du ikke orker å besøke alle museene, er det et vakkert sted å besøke bare for å ta en kopp kaffe også.

Tips til overnatting i Berlin? Se vår hotellguide her.

Fly til Berlin? Les våre tips billige reisealternativer her.

Reise til Berlin

Opplev mer for mindre

Gjennom fordelsprogrammet til Mastercard, Priceless Cities, kan du få gode rabatter og tilbud på både restauranter, overnatting, butikker og morsomme ting å gjøre i Berlin. Følg med på nettsidene til Priceless Cities for inspirasjon til din neste reise til Berlin.

Dersom du ikke allerede har et Mastercard fra re:member, kan du bestille det nå slik at du har alt klart god tid før du skal reise til Berlin. Husk at du får inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Søk om re:member kredittkort her.