Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Topp 5 designlamper

Det er ikke kun når høsten kommer snikende at du trenger å lyse opp mørke kroker. Riktig belysning er viktig året rundt. Å finne lamper som passer inn kan være en utfordring, derfor har vi funnet fem flotte designlamper.

1. Designlampen Globe 

Danske Verner Panton var møbelformgiver og interiørarkitekt, og var kjent for sine nyskapende og futuristiske former i sterke farger og ulike materialer. Panton hadde stor innflytelse på den psykedeliske perioden på 60-tallet, og det var da han var på sitt aller beste.

Fascinasjonen for å støpe former av bøyelige materialer som plastikk, glass og glassfiber resulterte i hans kjente designlampe; Globe lampe. De kurvede formene, som er Pantons kjennetegn, gjør lampen passende i en mengde forskjellige rom, og med de ulike fargevalgene passer den alle interiørstiler.

2. Bestlite BL 7 vegglampe

Britiske Robert Dudley Best var arving til verdens største belysningsfabrikk, grunnlagt i Birmingham i 1840. Til tross for sin stolte historie, ønsket han å oppdatere firmaets produktkategorier og gjorde derfor forskning på det europeiske fastlandet. Etter å ha blitt inspirert av moderne design i Paris bestemte han seg for å studere industriell design i Paris og Dusseldorf.

Kanskje var det en blanding av studiene og hans venn Walter Gropius med Bauhausbevegelsen som var inspirasjonen til hans kjente vegglampe, Bestlite BL 7. Den klassiske Art Deco lampen er en av de mest banebrytende designene fra Storbritannia.

3. Bellevue AJ gulvlampe  

Arne Jacobsen er en av de store mesterne innen dansk design, og var med å innføre modernismen i Danmark. Året var 1929 da han for første gang forsøkte seg som lampedesigner – og resultatet ble vellykket! Hans første lampedesign er tilgjengelig som vegg-, bord- og gulvlampe, men sistnevnte er en av våre absolutte favoritter.

Bellevue AJ gulvlampe har en perfekt balanse mellom form og funksjonalitet. Med sin forlengbare nakke er lampen allsidig og er perfekt til å lyse opp en stue eller et soverom. Den asymmetriske formen på lampeskjermen har blitt brukt i Jacobsens senere design og regnes å være noe av hans beste design.

Les også vår guide til 6 tidløse designstoler.

4. 256 vegglampe

Italienske Paolo Rizzatto utdannet seg som arkitekt i 1965. Av alle hans design kommer hans arkitekttrening tydeligst frem i 265 vegglampe – og hans evne til å designe noe holdbart og robust, som samtidig er delikat og subtilt, er klare tegn på en talentfull arkitekt.

265 vegglampe ble designet i 1973 og er allsidig til å brukes i en rekke forskjellige rom for å skape et perfekt lys og atmosfære. Rizzattos industrielle design bruker malt stål og er inspirert fra Bauhausbevegelsen. Denne tidløse italienske designlampen passer perfekt til minimalistiske innredningsstiler.

5. PH Snowball-lampe

Danskfødte Poul Henningsen avla aldri eksamen som arkitekt, men begynte å praktisere tradisjonell funksjonalistisk arkitektur. Etter hvert endret hans profesjonelle interesse fokus til belysning – som han er mest berømt for i dag.

Den ikoniske taklampen PH Snowball-lampe ble designet i 1958 og var utstilt på det Danske Museum for Dekorativ Kunst. Presist håndverk og funksjonell estetikk kjennetegner designlampen, og det artistiske utseende fungerer med ethvert moderne miljø. Lampen passer fint over spisebordet ditt eller over kjøkkenbenken.

Spar penger på din favoritt-designlampe

Har du funnet deg en designlampe, kan det lønne seg å huske på at du kan få gode rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward. Disse fordelene får du med ditt kredittkort fra re:member.  

Handler du på Lampegiganten får du 10 % i reward-rabatt. For å benytte deg av rabatten på designlamper må du være innlogget på re:member reward, klikke deg til butikken du ønsker å handle i, og betale med re:member-kortet ditt. Rabatten blir trukket fra på din neste faktura.

I tillegg til de gode rabattene re:member kredittkort gir deg, kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt, inntil 45 dager rentefri kreditt og det er ingen årsavgift på kortet. Søk om re:member kredittkort.