pusse-opp-stuen.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Pusse opp stue: Dette er årets stuetrender

Drømmer du om ny stue? Du trenger ikke å gå helt amok med oppussingen om det ikke er nødvendig. Noen nye møbler og dekor kan gjøre store forandringer, og du kan enkelt få stuen du ønsker deg. Her finner du inspirasjon til hvordan du kan pusse opp stue.

En stue skal innby til både late kvelder under pleddet, og myldrende liv rundt spisebordet. Stuen er hjemmets akilles, og gjerne det rommet du tilbringer mest tid i – nettopp derfor kan det være vel verdt å investere noen kroner i å pusse opp stuen slik at får det akkurat slik du ønsker.

Før du går i gang, kan det være lurt å skissere hva slags inntrykk du ønsker å ha i stuen. Les magasiner og blogger for å finne inspirasjon til å pusse opp stuen og lag gjerne et moodboard med bilder av ulike fargenyanser, møbler og gjenstander du liker. Fargetrenden i dag spiller på inspirasjon fra himmel, hav og vann. Akvarelleffekten fortsetter og det er populært med nyanser fra dus blå til dyp grønn.

Slik går du frem når du skal pusse opp stue

Har du behov for å renovere og oppussingen er et større prosjekt, bør du innhente anbud fra ulike fagfolk. Du bør også ha tenkt gjennom om det er enkelte oppgaver du kan gjøre selv, for eksempel å male.

Ønsker du å bytte ut den gamle lampen med spotter, eller trenger ny stikkontakt eller dimmer, er det svært viktig at alt av elektrisk arbeid er utført av en godkjent installatør. Bruk av dyktige fagfolk kan være kostbart, så undersøk alle mulighetene. Når dette er avklart – hva du kan gjøre selv og hva du trenger fagfolk til – bør du sette opp et budsjett og en fremdriftsplan for prosjektet. På den måten holder du lettere oversikt, og slipper å møte på store overraskelser underveis i oppussingen.

Trendy inspirasjon til oppussing av stuen

Trenden hvor vi lar oss inspirere av runde former, slik som runde bord, runde speil og myke sofaer. Det har også blitt svært populært å bryte opp med en kul stol som et slags “statement møbel” når man skal pusse opp stuen. 

Bor du i en eldre leilighet er sjansen stor for at det ligger skjulte skatter bak veggene. Mange bygårder har nemlig teglsteinsvegger fra gammelt av. Om du fjerner nåtidens gips fra en eller flere av disse, kan du oppnå en kul tekstur og et fint avbrekk i det ellers glatte og nye interiøret.

Når det kommer til interiør og dekor så fylles butikkene stadig opp med materialer som er veldig i tiden, som stein, glass og speil. Det er også veldig mye dekor som kommer i messing, vev, marmo, rosa og brunt og ikke minst er håndlaget keramikk populært. Våger du å prøve noe nytt – eller gammelt – så kommer furu tilbake for fullt med et mer moderne uttrykk enn på 80-tallet.

Plasser møblene riktig

Om du først velger å pusse opp stuen, er det viktig å ikke låse seg fast i møbleringen du hadde fra før. Tør å tenke utenfor boksen. Kanskje bør sofaen plasseres i en helt annen del av stua? Er du usikker på hva som kan bli fint, kan du be om synspunkter fra venner og kjente, eller finne inspirasjon til å pusse opp stue på Pinterest eller Instagram.  

Dersom du bor slik til at du har utsikt, kan det være lurt å tenke over at møblene skal plasseres slik at du får mest ut av denne. Prøv å arrangere dem slik at du får mest mulig luft, og ikke blir sittende med ryggen mot utsikten.

Unngå å bli misfornøyd

Det er fort gjort å la seg rive med av trender og det du ser hjemme hos andre, og selv om det ikke finnes noe fasit på hvordan din stue bør se ut, bør du heller finne inspirasjon andre steder og gjøre det på din måte. Vi har laget en liten liste over vanlige interiørtabber du bør forsøke å unngå når du skal pusse opp stuen:

  • Flotte og eksklusive designmøbler kan være kule, men før du begynner å bruke penger på noe du kanskje ikke blir så fornøyd med, bør du tenke over om det passer stuen din og behovene dine.

  • Klart det kan friste med en stor og gjestfri sofa, men har du en liten stue bør dette ønsket revurderes. Stuen vil virke enda mindre enn den faktisk er hvis du har for store møbler. I tillegg blir den overfylt. Dersom det er omvendt, at stuen er stor, vil en liten sofa forsvinne i store rom med god takhøyde.

  • Vi har en tendens til å ha flere ting enn vi tror vi har, og derfor må du bare innse det med en gang: Du kommer aldri til å ha for mye oppbevaringsplass. Det kan være lurt å investere i romslige skap, lage oppbevaringsmuligheter der du kan, hyller og benker for å slippe unødvendig rot.

Finansiering av oppgraderingen

Nye møbler, maling og dekor trenger ikke å koste all verden, man kan likevel bli kostbart totalt sett. Da kan et kredittkort fra re:member komme godt med. Du får en kredittgrense på opptil 150 000 kroner med en betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Du får også tilgang på fordelsprogrammet re:member reward hvor du får rabatter i over 200 nettbutikker. Så her er det penger å spare.

Søk om kredittkort fra re:member. Så er det bare å sette i gang med drømmeprosjektet.

Lykke til med oppussingen av stuen!