beste-stedene-a-leie-hytte-pa-fjellet.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Flotte steder å leie hytte, og smarte tips før du leier

Å tilbringe tid på hytta er godt forankret i den norske folkesjela. Har du ikke egen hytte, men likevel ønsker en avslappende og naturnær helg eller uke, finnes det mange muligheter for å leie hytte.

Det er først når vi tilbringer tid i naturen – enten det er ved sjøen, til fjells eller i skogen – at vi ser hvor stressende hverdagen vår er. Hyttelivet lar oss oppleve vårt eget fantastiske land på en helt unik måte, og mange har lange tradisjoner når det kommer til hytta. Vi tilbringer feriene våre der, tar med oss familie og gode venner, og selvfølgelig; vi koser oss.  

Ingen i Norden eier like mange fritidsboliger som nordmenn. Vi har over 410 000 hytter i Norge. Om du ikke er en av dem som har en privat hytte, er det fortsatt store muligheter for å oppleve fantastiske naturopplevelser ved å leie hytte.

Her kan du leie hytte

Det norske landskapet er kjent som noe av de vakreste i hele verden, og du kan oppleve både fjell og fjorder. Det er slik at du kan leie hytte nesten hvor som helst i Norge, og det finnes mange attraksjoner og destinasjoner. Mens noen ligger i nærheten av byer og tettsteder, ligger mange av dem langt fra folk og fe.

Spesielt i vinterferien og påsken er det populært å leie hytte, og dette er kun noen av stedene du kan tilbringe dager i skibakken og kveldene foran peisen:

 • Hemsedal: Ofte omtalt som Skandinavias Alper, er dette en av Skandinavias største alpindestinasjoner. Hemsedal ligger mellom 625 og 1920 meter over havet, og har fjell som minner om steder lenger syd i Europa. Skal du leie hytte i Hemsedal må du huske at det er nok av aktiviteter å finne på for hele familien, blant annet hundekjøring, kanefart og snøscooter.

 • Gaustablikk: I hjertet av Telemark finner du Tinn kommune. Hit er reiseveien kort fra Oslo og omegn. Velger du å leie hytte på Gaustablikk har du Gaustablikk skisenter her med over 30 kilometer nedfarter i ulike lengder og vanskelighetsgrader. Hele 12 heiser, der to av dem er stolheiser, fører deg opp bakkene. Til disposisjon har du også 100 kilometer preparerte langrennsløyper, terrengpark, skiskole og skiutleie.

 • Beitostølen: Med en beliggenhet på 900 meter over havet og Jotunheimen i bakgrunnen, kommer det alltid tidlig snø på Beitostølen - noe som gjør det til en perfekt ski-destinasjon. Her varer skisesongen ofte ut april. Nærheten til skiløyper, heisanlegg og bosteder gjør dette til en favoritt når familier skal leie hytte.

 • Hafjell: 15 kilometer nord for Lillehammer, ved inngangen til Gudbrandsdalen, ligger Hafjell Alpinsenter. Dette er et populært sted å leie hytte i vinterferien og påsken, da skistedet er kjent for sine lange løyper, mange soldager og gode snøforhold. På fjellet finner du også 300 kilometer med preparerte langrennsspor.  

 • Trysil: To og en halv times kjøretur nordøst for Oslo ligger Norges største skianlegg. Med den størst fallhøyden på 685 meter er det ingen tvil om at alt ligger til rette for en bra skiferie på Trysil. Det er gjennomtenkt og moderne, og ikke minst familievennlig med alt fra barnebakker til variert skikjøring. Her kan du leie hytte rett ved bakken med ski inn og ski ut.

 • Norefjell: Norefjell er et av de mest dominerende fjellpartier i Sør-Norge, og ligger kun 1,5 timer unna Oslo. Fjellpartiet har sitt høyeste punkt Høgevarde som ligger på 1459 meter over havet. Like sør for Høgevarde ligger Norefjell Skisenter. Her finner du 13 skiheiser som fører deg til 25 kilometer preparerte alpinløyper.  

 • Geilo: Med det store mangfoldet av aktiviteter og opplevelser, er Geilo et flott sted å leie hytte. Her finner du det du trenger innen kort avstand. Skibakkene er godt tilrettelagt for barn, og de kommer i alle vanskelighetsgrader. Det sies også at kite-forholdene er blant de beste i verden, så om du ønsker å prøve kite-skiing er dette stedet.

Tips til før du leier

Husk å være ute i god tid når du skal leie hytte, men ta gjerne en ekstra vurderingsrunde før du leier. Husk at om hytta har god plass, kan du få ned kostnadene ved å leie sammen med venner.

Ellers kan det være smart å huske dette før du leier:

 • Sørg for å ha leiekontrakt.

 • Unngå store forskuddsbetalinger, du kan tape innskuddet ved f.eks. konkurs eller svindel.

 • Må du betale et beløp på forskudd, bør du betale dette med kredittkort på grunn av den ekstra sikkerheten dette gir deg.

 • Det er normalt med depositum, men beløpet bør ikke være urimelig stort og du bør sjekke kontrakten om hva som kan føre til at du mister depositumet.

Kjøp utstyr til hytteturen

Frister det med skikjøring, aking og hygge på fjellet, er utvalget for å leie hytte stort. Velger du å bruke kredittkortet ditt fra re:member får du tilgang til fordelsprogrammet re:member reward som gir gode rabatter i over 200 nettbutikker. Kanskje du trenger å kjøpe nye ski eller vinterjakke? Du kan spare penger på å handle på blant annet Skistart.no som selger alt innenfor ski og skiutstyr, og Outnorth som fører skandinaviske varemerker til friluft og reise, og som har fokus på funksjonalitet, kvalitet og design. 

Dersom du ikke allerede har ett, kan du søke om re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og opptil hele 45 dagers rentefri kreditt. Det er heller ingen årsavgift på kortet.

De beste stedene å leie hytte på fjellet