Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Guide: De 6 mest tidløse designstolene

Noen design glir rett inn i historien og får en udødelig ikonstatus. Her har vi samlet noen av de mest kjente stolene med tidløs design som aldri går av moten. Med disse designstolene får du et unikt møbel som tilfører noe helt spesielt til hjemmet ditt.

Det kan være vanskelig å forutse hva som kommer til å bli et ikonisk design, men nyskapende ideer, god og funksjonell utforming er et godt sted å starte. Disse fem klassikerne er langt ifra nye på markedet, men er de hotteste designstolene akkurat nå – og lite tyder på at de ikke kommer til å være like kule om ti år.

1. Designstolen Nr. 45 stol

Den danske møbelarkitekten Finn Juhl hadde en lidenskap for det ekstravagante og luksuriøse, og nettopp det ble hans signaturstil. Lidenskapen hans bidro til hans suksess som en internasjonal designer, og hans Nr. 45 stol er omtalt som et dansk mesterverk innen møbeldesign. Da stolen ble introdusert i 1945 på Cabinetmakers Guild utstilling skapte den stor oppstandelse, og siden den gang har den fortsatt å tiltrekke publikum. 

2. Jetson lenestol

Jetson-lenestolen er en svensk klassiker som Bruno Mathsson brukte tre år på å ferdigstille. Den futuristiske lenestolen, som har et sofistikert design, fikk navnet etter den amerikanske TV-serien The Jetsons.

Jetson ble presentert på en utstilling på det Nordiska Galleriet i Stockholm i 1969 - og har siden vært et svensk designikon.

3. Flag Halyard stol

Historien om møbeleventyret til Hans J. Wegner startet da han i 1931 tok fagbrev som møbelsnekker. Utdanningen fortsatte han på Det Teknologiske institutt i København, og han uteksaminerte fra Kunst- og Håndverksskolen som arkitekt syv år senere.

Wegners Flag Halyard stol fra 1950 er inspirert av en familietur på stranden, noe som var en motsetning til hans andre design som var inspirert av historiske objekter. Den originale stolen ble laget i rustfritt stål for å demonstrere hans mesterlige egenskaper til å få det meste ut av materialet – samt allsidigheten han hadde i sine design.

4. Diamant stol

Italienske Harry Bertoia var en av de mest innflytelsesrike designere fra midten av det 20. århundre. Utviklingen hans av materialer og minimalismen ble hans signatur – og nettopp det han ble elsket for. Etter at han emigrerte til USA på 30-tallet begynte Bertoia å eksperimentere med støpt gitter og sveiset metall. Resultatet ble Diamant stol.

Den særegne designstolen fra 1952 har dukket opp i mange kjente filmer, blant annet Iron Man 2 og The Devil Wears Prada, og er innovativ og elegant – ja, rett og slett et mesterverk av form og funksjon. Den diamantformede rammen gir et artistisk preg til ethvert rom, eller utendørs om den får ordentlig pleie og begrenset eksponering til sol og nedbør.

5. KS lenestol

KS-lenestolen er populært kalt flaggermusstolen, og er ettertraktet for sitt flotte design. Stolen er designet av Dennis Marquart for danske OX Denmarq.

Stolen er produsert i kraftig lær fra Argentina og kommer i flere varianter. Designen er enkel, men elegant. Stolen består av en stålkonstruksjon med et sete i skinn.

Les også om hvordan du kan gjøre kupp på interiør på Black Friday her. 

6. R160 Contour stol

Australske Grant Featherston har kanskje ikke fått samme kjendisstatus som andre designere fra samme tid, men det betyr ikke designene hans er mindre ikoniske av den grunn.   

R160 stolen ble designet i 1951 som en del av hans Contour kolleksjon og ble inspirert av naturens former. Den øyeblikkelig gjenkjennelige stolen er et høydepunkt innen klassisk design og følger de naturlige kurvene til den menneskelige kroppen og har rene linjer.

Spar penger på designstoler

Har du et kredittkort fra re:member må du huske at du får rabatter gjennom fordelsprogrammet re:member reward, blant annet hos Jotex og Confident Living. I tillegg til rabattene re:member kredittkort gir deg, kan du få opptil 150 000 kroner i kreditt, inntil 45 dager rentefri kreditt og det er ingen årsavgift på kortet. Les mer om re:member kredittkort.