hagemobler.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær

Regn, vind, snø og kulde er vanskelig å unngå hvis du oppholder deg mye utendørs i dette landet, som ligger veldig langt opp på globusen – faktisk nesten helt på toppen. Det er derfor viktig å alltid kle seg etter forholdene.

Har du i tillegg ansvaret for å kle på barn før en lang dag i barnehagen eller på skolen, kan det lønne seg å følge noen velmenende og gjennomprøvde råd. Både barnehageansatte, lærere i barneskolen og klesprodusenter kan mye om dette basert på erfaring. Rådene fungerer dessuten like godt for folk i alle aldre.

Bruk tre lag med klær

Er det høst eller vinter, er det ekstra viktig å tenke på at barna mister kroppstemperaturen sin mye raskere enn oss voksne. Barna kjenner heller ikke kulde på samme måte som oss. Kanskje fordi de ofte har en tendens til å tenke på helt andre ting. «Tre-lags-regelen» er utprøvd i generasjoner, så det skal gode argumenter til for å motsi den.

Ull innerst

Bruk alltid ull innerst mot kroppen. Det var i gamle dager ull klødde. I dag blir ullklær laget av flere typer ull av bedre kvalitet og klør derfor ikke som før. Ull transporterer fuktighet vekk fra kroppen. Ullplagg kan absorbere nesten 20 % fuktighet og fortsatt virke tørre. Et alternativ er undertøy i kunstfiber, som selv om det ikke varmer like bra som ull transporterer svette bort fra kroppen. Unngå å bruke bomull, da bomullsplagg isolerer svært dårlig og gjør deg kald.

Mellomplagget

Det andre laget med klær skal isolere, men bør også ha evnen til å transportere fuktighet vekk fra kroppen. Derfor er ull også et godt alternativ her. Du kan også bruke fleece, som isolerer godt og dessuten tørker veldig raskt. Mens undertøyet bør sitte tett inntil kroppen, kan mellomplagget være litt løsere. Luftlaget mellom plaggene isolerer og holder bedre på varmen.

Ytterklær

Når det gjelder barnehagebarn er en skikkelig parkdress et must. Her er utvalget bredt, og et godt tips er å unngå de aller billigste variantene. Det ytterste plagget skal være vindtett, og samtidig slippe ut overflødig kroppsvarme og fuktighet. Det er også en fordel om plagget er vanntett. De beste parkdressene har disse egenskapene, men de koster da også litt ekstra. Husk også gode og varme sko, og selvfølgelig ullsokker. Både barn og voksne tåler mer kulde hvis vi er tørre og varme på føttene.

Med kredittkort fra re:member får du reward-rabatt i de største nettbutikkene, som for eksempel Miintoasos.com og Nelly. Se alle butikkene som inngår i re:member reward og benytt deg av rabattene i dag. 

Har du ikke et kredittkort fra re:member, kan du søke om et her.