Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dra til fjells året rundt

Det vakre og varierte fjellandsskapet høyt oppe i den norske fjellheimen er helt unikt, og lokker til seg stadig flere eventyrlystne turister fra hele verden – og det til alle årstider.

Men også vi nordmenn drar oftere og oftere til fjells for å nyte frisk fjelluft i nærmest uberørt natur. Vinter eller vår, sommer eller høst, fjellet innbyr til aktiviteter og opplevelser du ikke finner andre steder.

Jotunheimen med all sin prakt er et av Norges mest populære og hyppigst besøkte fjellområder. Her kan du gå over Besseggen, bestige Galdhøpiggen (2 468 m.o.h.) eller teste rafting i spektakulære stryk i Sjoa. Jotunheimen spenner over 3 500 kvadratkilometer og ligger inneklemt mellom Ottadalen i nord, Gudbrandsdalen i øst, Valdres i sør og Sogn i vest. Her er også toppturalternativene mange og varierte når det gjelder vanskelighetsgrad. Noen populære topper verdt et besøk er, i tillegg til Galdhøpiggen, Falketind, Besshø, Glittertind, Bitihorn og Lomseggen.

Været skifter raskt

Det sies at fjellet har tusen ansikter, og at værforholdene skifter så raskt at det lønner seg å kle seg likt enten det er vinter eller sommer. I fjellet kan du møte sludd, snø og kuldegrader midt på sommeren og noen ganger sol og varme dager om vinteren. Uansett årstid er det viktig å kle seg i klær som isolerer og som har evnen til å transportere fuktighet vekk fra kroppen.

Kle deg i flere lag

Her er noen nyttige tips om hvordan du bør kle deg i fjellet. Undertøyet bør være av ull eller kunstfiber og sitte tett inntil kroppen. Det innerste laget skal både holde deg varm og transportere svette bort fra huden. Det neste laget skal først og fremst isolere, og bør derfor ikke sitte like tett som undertøyet. Det er også viktig at mellomlaget har evnen til å transportere fuktighet. Bra alternativer her er ull eller fleece. Ytterplagget bør være vindtett og samtidig ha evnen til å slippe ut overskuddsvarme. En skikkelig fjellanorakk av høy kvalitet har disse egenskapene. Lue hører med til fjellbekledningen uansett årstid. En vindtett hette på ytterplagget er også å anbefale. På fjelltur er det viktig å holde seg varm og tørr på føttene. Velg derfor et par robuste fjellstøvler. Ullsokker er et must, og gjerne to lag så du lettere unngår ubehagelige gnagsår.

Solbriller og solkrem kan også være lurt å ta med til fjells. Og husk alltid en fulladet mobil.

De beste prisene på fjellbekledning og alt innen friluftsliv finner du på nettet. Outnorth tilbyr klær og utstyr av høy kvalitet, og merkevarer som Bergans, Norrøna, Haglöfs, Fjällräven, Helly Hansen, Lundhags og Hilleberg. Handler du med re:member kredittkort, får du i tillegg ekstra rabatt. Søk om et kort her om du ikke allerede har et.