feire-paske.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Tips til deg som skal feire påske i Norge

Selv om det kan virke som om nordmenn flest drar til varmere strøk i påsken, er det langt fra sannheten. Hele åtte av ti legger påskeferien til hjemlandet. Er du en av dem som skal feire påske i Norge? Her er våre tips til deg.

Ikke nok med at vi har blant de lengste påskeferiene i verden, mange går enda lenger og tar ut noen ekstra fridager mellom palmehelgen og selve påsken. Da får man hele ti dager påskeferie. Med så mange dager fri kan det fort bli kjedelig å bare sitte hjemme. Derfor har vi kommet med noen tips for hva du kan gjøre i påsken.

Hytta i påsken

Mange tenker automatisk på hytteturer, hvite vidder, nysmurte ski, påskesol ved hytteveggen og appelsiner når de hører påske i Norge. Med omtrent 450 000 private hytter i vårt langstrakte land er det mange som føler at dette er høytiden man skal bruke på hytta. Det er ingen tvil om at fjellpåske er en tradisjon for mange.

Det finnes nok av ting å gjøre på hytta, og selv om været kanskje ikke er på topp en dag, er det ingen grunn til å kjede seg. Når det er surt og kaldt vær utenfor døra, er dette gode forslag til innendørsaktiviteter:

  • Spill av alle slag er obligatorisk hvis du skal feire påske i Norge. Tenk så morsomt du har hatt det når dere har sittet rundt bordet og spilt i timesvis. Kinasjakk, Ludo, Yatzy, Uno, Monopol og Millionær er klassikere vi aldri blir lei. Det er også mulig å prøve nyere spill som Bezzerwizzer og Alias. Politisk Ukorrekt kommer definitivt også til å bringe frem mye latter hos alle deltakere. Og ikke la oss glemme den gode gamle kortstokken.
  • I Norge er også krim en viktig påsketradisjon. Samle alle i sofaen og se påskekrim på TV sammen. Selv om påsken er en tid for å kose seg med familie og venner, er det lov å trekke seg litt unna med en god krimbok.
  • Hytta er også perfekt til å kose seg med håndarbeid. Har du et strikke- eller hekleprosjekt du holder på med, eller er du fiskeentusiast og liker å binde fluer selv, får du mye tid til det på hytta.
  • Har du med barn på hytta kan et håndarbeidsaktiviteter være morsomt for både barn og voksne. Sammen kan dere male påskeegg, tegne, lage påskekyllinger av garnnøster, perle eller lage smykker og armbånd.
  • God mat er også et must i påsken. Det er både gøy å lage mat og koselig å spise sammen etterpå. Lag en konkurranse om hvem som klarer å lage de morsomste marsipanfigurene, lag egen konfekt eller en ekstra god middag. Med det meste av grunnleggende kjøkkenutstyr på plass, er det bare fantasien som kan sette grenser.

Spennende reisemål for påske i Norge

Selv om det kan virke som om alle sverger til fjellet i påskeferien, er de aller fleste faktisk hjemme og slapper av. De ser heller påsken som muligheten til å ta den første utepilsen i sola. Andre har fått nok av snø og tilbringer heller påsken ved sjøen, åpner sommerhytta og møter våren der.

Har du egentlig bestemt deg for å bli hjemme i påsken, eller ikke har mulighet til å reise på en privat hytte, er det andre spennende reisemål i Norge du kan vurdere. Uansett hvilken by i Norge du velger å reise til i påsken, finnes det nok av morsomme aktiviteter. Drar du på en tur til Trondheim kan du for eksempel dra på Vitensenteret som er åpent både skjærtorsdag og langfredag, Ringve musikkmuseum, det nasjonale museet for populærmusikk, Rockheim, ta en sykkeltur langs Skansen eller padle i kajakk lang Nidelven. 

Skal du feire påske med barn kan dere finne spennende gårdsaktiviteter. På gårder over hele landet er det mulig for barn å prøve seg på tradisjonell seterdrift og kose med de søte små dyrene på gården. Med et raskt søk på nett kan du finne den nærmeste åpne gården i nærområdet ditt.

Påske i Norge trenger ikke bli så dyrt

Skal du på hyttetur kan det hende at du trenger nytt utstyr eller en liten oppgradering av det gamle du har. Det er kjedelig å bruke masse penger på utstyr du kanskje ikke bruker så ofte, men da er det godt å vite at påskefeiringen ikke trenger å bli en dyr affære.

Med et kredittkort fra re:member får du mange gode rabatter du kan benytte deg av. Det får du gjennom fordelsprogrammet re:member reward som gir reward-rabatter i over 200 ulike nettbutikker. Blant disse finner du en rekke sport- og fritidsrelaterte nettbutikker der du kan spare betydelige beløp på alt fra turutstyr, ski og varme klær. Ikke nok med det så kan du også spare penger på å bestille hotell med re:member kredittkort. Fordelsprogrammet gir deg gode rabatter på en rekke hotellkjeder i Norge.  

Søk om re:member kredittkort her. Du kan få opptil 150 000 i kreditt, og skulle du trenge litt tid på å betale regningen, får du opp til 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.  

God påske!