feire-paske-med-barn.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Påske for barn? Dette er de beste tipsene!

Påsken er en perfekt høytid for å finne på noe gøy med barna. Enten du er til fjells eller i byen, finnes det nesten uendelig med muligheter for ting dere kan finne på. Det viktigste for barna er uansett at dere er sammen.

Er du bekymret for at påsken skal bli et evig mas med “hva skal vi finne på nå, mamma?”, så kan det være lurt å gjøre seg opp noen tanker om hva dere skal finne på i påsken sammen med barna. Påsken er en ypperlig tid for å finne på ting utendørs. Med våren i anmarsj og flere lyse timer i døgnet, er både skiturer, fotturer, aketurer og påskeeggjakt trivelige aktiviteter for både store og små.

Men til tross for at frisk luft er godt for både voksne og barn, kan det hende at været tilsier at påskeaktivitetene må skje innendørs. Da kan det være lurt å ha en liste med ting dere kan finne på inne også.

Påske for barne med morsomme innendørsaktiviteter

Husker du da du var liten og bygget hytte av stoler, pledd og puter? Til tross for at dagens barn har langt flere ting å leke med, er fremdeles de gode, gamle slagerne like hyggelige og aktuelle. Ta del i barnas lek og bygg en hyggelig hytte og innta påskeegget der. Kanskje du kan overraske med en kopp varm kakao også?

Å bygge hytte er utrolig koselig, men påsken er lang. Derfor har vi laget en liste med innendørsaktiviteter som virkelig kan gjøre påsken for barna:

  • Spill – kortspill, brettspill, puslespill og yatzy er morsomt for store og små, og krever lite planlegging. Klassiske kortspill som vri-åtter eller idiot kan spilles med to eller flere spillere og lager god stemning for alle som er med. Dere kan også bryne dere på klassiske brettspill eller prøve noe nytt på spill-fronten.
  • Påskequiz – Arranger en quizkveld for hele familien. Finn frem snacks og rykende varm kakao og kos dere med påskenøtter. Spørsmålene kan du enten finne på nett eller i en spørrebok. Og kanskje det kan være en morsom premie til den som vinner?
  • Lag mat sammen – I høytidene er det hyggelig å unne seg noe ekstra godt. La barna ta del i matlagingen og gjør det til en hyggelig familieaktivitet. Hva med å prøve å lage påskeeggkake eller muffins som ser ut som kyllinger? Her er det bare fantasien som setter grenser.
  • Se en koselig film sammen – Kryp opp i sofaen, sett frem påskeegget og la dere rive med av en hyggelig familiefilm.
  • Dra på besøk til venner og familie – I en hektisk hverdag er det ikke alltid man har tid til å være sammen med de man liker best, ta med deg ungene og dra på besøk.

Påske for barna med morsomme utendørsaktiviteter 

Selv om påsken 2022 er fra torsdag 10. april til mandag 18. april, er det mange steder i landet er det fremdeles snø. Hvorfor ikke ta med barna på en skikkelig påskeskitur med Kvikk Lunsj, appelsin og kakao? Eller gå en tur i nærområdet og plukk gåsunger. Uansett om det er skiføre eller ei, kan det være godt å ha en liste over ting du kan finne på ute med ungene i påsken:

  • Gå på oppdagelsesferd – Gå en tur i nærmiljøet og prøv å legg merke til hva som er rundt dere. Plukk kongler, steiner og kvister som barna kan lage noe kreativt med. Eller hva med fotosafari? La barna knipse bilder av det de oppdager. Print, klipp, lim og heng opp ferdig fotokunst rett på veggen.
  • Påskerebus – Lag en rebusløype med morsomme utfordringer og aktiviteter. Det blir garantert moro for både voksne og barn. Dere kan også lete etter påskeegget. Lag et skattekart og la barna finne de gjemte påskeeggene.
  • Arranger påskeskirenn – Hjemmelagde hoppbakker, akekonkurranser eller skirenn er morsomt for alle deltakere. Kjenner dere naboen, kan dere invitere dem for litt ekstra konkurranse. Det skal ikke mye til for å lage dette, men dere kan også ta aktiviteten litt lenger ved å lage startnummer, start- og målbannere, diplomer og premier. Starter dere tradisjonen nå, er revansjelysten for neste år allerede stor.
  • Besøk en gård – Det finnes mange forskjellige besøksgårder med morsomme aktiviteter. La barna få hilse på ulike gårdsdyr og ta med en deilig matpakke. Alternativt kan dere finne en passende bålplass og grille pølser og marshmallows.

Utenlandspåske med barn

Mange benytter også påskeferien til å ta med familien på en utenlandsferie. Mange byer i Europa er flotte rundt påsketider, og hva er vel bedre enn å oppleve en ny by sammen med familien?

I april begynner det å bli varmt i deler av Europa, spesielt rundt Middelhavet. Blant annet er Malaga kjent for sin spektakulære påskeparade. Kanariøyene er definitivt store feriefavoritter for nordmenn. Reiser du hit kan du kombinere både sol, shopping og kultur.

Å reise med hele familien kan imidlertid være kostbart. Da kan det være lønnsomt å benytte seg av ulike fordelsprogram og pakketilbud for å få en best mulig pris. Dersom du har et kredittkort fra re:member får du også tilgang til fordelsprogrammet re:member reward der du får gode rabatter og tilbud i over 200 nettbutikker. Her finner du også reiserelaterte nettbutikker som Hotels.com, Expedia og Booking.com, der du kan spare store beløp på flybilletter, hotellopphold og ikke minst leiebil.

Ikke nok med det, så får du også reise- og avbestillingsforsikring inkludert når du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Da kan du både spare penger og være trygg under hele reisen. Har du ikke re:member kredittkort kan du søke om det her.

Nyt påsken sammen med barna!