paskeaktiviteter.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Påske 2022 - Den store påskeguiden

Påsken er en kjær høytid for nordmenn. Derfor har vi laget en stor påskeguide der du kan finne alt fra hvorfor vi feirer påske og når den er og hva slags aktiviteter du kan finne på om du har hjemmepåske i byen.

Kort oppsummert feirer vi påske til minne om Jesus lidelse, død og oppstandelse. Historien begynner på palmesøndag som er påskens første dag. Den symboliserer Jesus inntog i Jerusalem der han ble tatt imot som en konge. I løpet av noen dager snur stemningen. På skjærtorsdag er Jesus med sine disipler for et måltid, som viser seg å være det siste – dette er også starten på kirkepraksisen av «nattverd».

Etter måltidet blir Jesus tatt til fange etter at Judas angir ham til dem som ønsker å ta han. Langfredag markere dagen Jesus korsfestes og dør. Påskeaften er sørgedagen der kirken står samlet i sorg ved Kristi grav. Men historien stopper ikke der. Første påskedag er graven tom – Jesus har stått opp fra de døde. Og andre påskedag er feiringen av nettopp det.

Når er påsken 2022?

De dramatiske dagene har vært avgjørende for at det finnes en kristen tro og ei kirke. Påske feires derfor år etter år, men for andre er påsken bare en tid for hygge, appelsiner og Kvikk Lunsj. Var du klar over at nordmenn spiser hele 20 millioner appelsiner i påskeuken, eller at det selges omtrent 14 millioner Kvikk Lunsj i påskemåneden, mens det ellers selges en til to millioner i måneden resten av året?

Vi sier påskemåneden, for du har kanskje lagt merke til at påsken kommer til forskjellig tid hvert år? Påsken kan faktisk finne sted i perioden mellom 22. mars og 25. april. Men vi har så klart allerede funnet frem datoene for påsken 2022 for deg:

  • Søndag 10. april: Palmesøndag
  • Torsdag 14. april: Skjærtorsdag
  • Fredag 15. april: Langfredag
  • Søndag 17. april: 1. påskedag
  • Mandag 18. april: 2. påskedag

Tradisjoner og påskeaktiviteter

Nå som påsken mest sannsynlig tilbringes hjemme med familien eller kjæresten kan aktiviteter som påskeskirenn, hjemmelagde hoppbakker og akekonkurranser være morsomme, om dere har tilgang på snø. 

Skulle været bli dårlig er det ingen grunn til å kjede seg av den grunn! Det finnes nok av innendørsaktiviteter å finne på også. Arranger spillkveld, om det så er kortspill, brettspill eller puslespill. Ingenting er som å sitte rundt bordet med brus, godteri, god mat og en morsom aktivitet. Velg klassiske brettspill, prøv noe nytt eller lær dere noen nye spill med den udødelige kortstokken.

Dere kan også kjøre en konkurranse om hvem som er smartest og følger mest med i samfunnet ved å ha quiz og påskenøtter. Finn ulike spørsmål på nett, eller i en god gammeldags spørrebok. Og kanskje det kan være en morsom premie til den som vinner, for ekstra konkurranseinstinkt?


Gode rabatter på netthandel

Uansett om dette blir en annerledes påske, kan du få mange gode fordeler med et kredittkort fra re:member. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Mange velger å benytte seg av påskedagene til å få gjort ting hjemme som de har utsatt i lang tid. Det kan være oppussing eller bare å bytte ut interiøret. Er du en av dem, kan du spare penger på å handle på nett gjennom reward-programmet.