Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Selfieguide del 4 - Hva bør du unngå?

Da har du kommet til veis ende i re:member sin selfie-guide. Så langt har du fått selfietips om hva du bør gjøre og hvordan ta gode bilder, men i siste del får du en oversikt over ting du bør unngå hvis du vil komme hjem med de beste feriebildene.

Uansett om du skal på weekendtur med jentene eller du reiser på fotballtur til England, kommer du garantert til å ta en hel masse bilder - og kanskje en del selfies. Til nå har du fått gode tips til utstyr, hvilke bilderedigeringsapper du bør laste ned og generelle tips til hvordan du skal ta de beste feriebildene. Men nå skal vi gi deg noen selfietips om hva bør du unngå når du tar bilder av deg selv med mobilen.

Unngå å være i veien for folk

Ikke stol på fremmede til å ta bildene for deg. Ikke fordi de kommer til å løpe avgårde med mobilen din slik de gjør i humoristiske serier, men av den grunn at selv om de er vennlige og sier ja til å ta et bilde av deg, tar de et kjapt bilde eller to uten å bry seg om verken komposisjonen eller om du er foreviget med en merkelig grimase.

Løsningen er selvfølgelig å bruke en selfiestang. Men selv om det kan virke som en god idé, er det også viktig å være klar over at mange konsertsteder, museer, gallerier og historiske severdigheter har et forbud mot selfiestenger da det kan oppstå ulykker. Unngå derfor å bruke den der du er i veien for folk, og selvfølgelig på steder det er forbudt.

Unngå å fornærme folk og kulturen deres

Det er lurt å ha kamera lett tilgjengelig til enhver tid når du er på ferie, for du vet aldri når det perfekte motivet dukker opp. Men når du er på reisefot opplever du mange forskjellige kulturer, og disse kan ha forskjellige forhold til fotografering. Og mens noen gjerne poserer, vil andre kanskje reagere hvis du er for nærgående når du tar bilder - vanlig folkeskikk og respekt for andre gjelder.

Selv om du er i en fantastisk storby, finnes det slumområder der folk ikke lever like velstående som deg. Du bør være veldig forsiktig med å fotografere på slike steder da de kan føle seg tråkket på. Unngå rett og slett å knipse bilder av mennesker i sårbare situasjoner. Og når det kommer til gravlunder og minnesmerker er det andre måter å dokumentere dette på enn et bilde av deg smilende.

Unngå å sette deg selv i fare

Klart det kult å vise frem en litt annerledes selfie, men vil du virkelig risikere livet ditt for et par ekstra “likes”? Så langt i år har det vært 16 selfie-ulykker som har endt i store skader eller dødsfall. Det har blant annet vært i forbindelse med fall fra høyder, drukningsulykker, eller forsøk på å ta bilder med farlige dyr som bjørner eller slanger.

Derfor bør du droppe selfier med påfunn som setter livet ditt i fare, og som den russiske kampanjen mot farlige selfies sier: «Selv ikke én million “likes” er verdt ditt liv og din helse».

Vi håper at våre selfietips har gjort deg rustet til å ta fantastiske feriebilder med mobilen! Hvis du har et re:member kredittkort når du skal ut og reise får du gode rabatter på fly og hotell - og betaler du over halvparten av reiseutgiftene med kredittkortet, får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert. God tur!