Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Selfieguide del 3 - Generelle tips

I dag er selvportrettet du tar med smarttelefonen din nærmest et daglig gjøremål. Innrøm det, du tar i hvert fall et par selfies i uken. Men vet du hvordan du tar best mulig selfies på ferie? re:member gir deg de beste selfie-tipsene!

Har du fått med deg vår første del av selfie-guiden om utstyr som kan være nyttig, og andre del om gode bilderedigeringsapper, er du allerede godt rustet. Likevel er det enkelte andre ting du også må tenke på og her får du generelle selfie tips til hvordan du kan ta de beste feriebildene.

Pass på lysforholdene

Lysforhold er kanskje det aller viktigste når du skal ta selfies, og ni av ti ganger vil naturlig lys gi de beste bildene. Selv om overskyet vær definitivt er best for bildene, er ikke dette noe man håper på om man skal på sydenferie. Er du for eksempel på helgetur i Porto og det er mye sollys, kan et alternativ være å stille deg i skyggen slik at du kan eksponere etter ansiktet.

Lyset fra blitzen blir ofte for hardt for å en god selfie. Fremfor å bruke blitz på kveldstid eller i et dårlig opplyst miljø, kan reisefølget ditt slå på lommelykten på telefonen sin, og holde den på en armlengdes avstand for bedre belysning på bildet ditt.

Vær klar over vinkel og uttrykk

Du har sikkert lagt merke til kjendiser som alltid tar selfies fra en bestemt side? Gjør det samme - finn din beste vinkel ved å prøve deg frem. Vri på ansiktet, før haken opp og ned. De fleste foretrekker å ha haken litt ned for å unngå dobbelthake. Og ved å se rett inn i kamera kan bildet fort virke som et passfoto. Hold kamera litt over deg og vri litt på hodet så din beste side kommer frem.

Du ønsker kanskje å unngå ansiktsuttrykk som “tok tilfeldigvis bilde mens jeg prøvde å låse opp mobilen” og duckface, for det er hovedårsaken til at du ender med over 20 omtrent like bilder. Ta gjerne noen fjollete bilder, men husk at vi mennesker blir tiltrukket av glade ansikter, så et smil vil alltid være vellykket på selfies.

Tenk på bakgrunnen

Ja, det er en selfie og det er deg det skal handle om, men når du er på ferie er bakgrunnen litt viktigere enn om du bare skal ta et bilde av deg selv i speilet. Du vil vel ikke komme hjem fra helgeturen i Riga og sitte med et bilde som det ser ut som er tatt hjemme på ditt eget bad? Nettopp!

Derfor er det tre viktige ting du bør tenke over. For det første bør bakgrunnen du velger kunne være et fotografi i seg selv, så sjekk omgivelsene nøye og pass på at de er interessante.

Tenk på det gyldne snitt. Om du er litt til siden for midten får du med mer av bakgrunnen enn om du står i midten av bildet, og i tillegg bør du passe på at du ikke har uønskede elementer som forstyrrer - for eksempel en lyktestolpe eller et tre som stikker opp av hodet ditt.

Vær kreativ når du tar selfies

Du har sikkert sett tusenvis av bilder vennenene dine har delt på sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram, og de fleste av dem er nokså like - stemmer det? Så hvorfor ikke være kreativ og prøve noe nytt.

Finn en annerledes bakgrunn, bruk fisheye linsen eller sett sammen flere bilder for å fortelle en historie - uansett hva det er, prøv å lage en ny vri for å få de beste feriebildene. Men husk at det viktigste er at du selv liker bildene du ender opp med.

Har du et re:member kredittkort, får du gode rabatter på fly og hotellopphold med fordelsprogrammet re:member reward. Kanskje det ikke er så lenge til neste ferie? I så fall bør du ha våre selfie tips i bakhodet når du skal ta bilder. God tur og kos deg med feriefotograferingen!