Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Selfieguide del 1 - Hvordan bruke selfiestang

Skal du reise og ønsker å fange de gode ferieminnene slik at du kan se tilbake på de i en årrekke framover? re:member har laget en guide med tips slik at du kan ta de beste feriebildene.

Med mindre du er over gjennomsnittlig opptatt av foto og absolutt må ha med deg det tunge speilreflekskameraet og annet utstyr på ferie, er det sannsynligvis smarttelefonen som kommer til å være fotoapparatet ditt på ferieturen. Og trolig har du allerede en rekke bilder av deg selv på telefonen - også kalt en selfie.

Visste du at ordet «selfie» for første gang ble brukt i 2002 i et australsk nettforum? Her får du tips til nyttig utstyr som kan komme godt med når du skal ta selfie på ferie.

Selfiestang

Du kan hate dem og du kan elske dem, men de er ikke til å unngå - bokstavelig talt. Du har kanskje selv opplevd å få en selfiestang i hodet i storbyens travle gater om det så er Amsterdam eller København, i skibakken eller på konsert? Med behovet for å hele tiden dokumentere alt vi gjør, har selfiestangen blitt et vanlig syn.   

Uansett hva du mener om dem, kan du ikke annet enn å innrømme at en selfiestang faktisk kan være ganske praktisk - for alt trenger ikke å handle om deg selv om navnet tilsier det. Den kan også brukes som et praktisk verktøy for høy eller lav vinkel, eller en turstav når du er på fjellvandring.

Var du klar over at verdens første hjemmelagde selfiestang daterer helt tilbake til 1925? Joda, det stemmer. Et bilde fra det året viser en mann tar et bilde av seg selv og sin kone, ved hjelp av en lang stang som peker mot kameraet og ut av rammen.

Selfie-sett

Er du ikke helt komfortabel med å vandre gatelangs med en lang selfiestang, men ønsker likevel å få med mer på bildet enn kun ansiktet ditt, kan Selfie-Maker Sett være tingen. Å gå med armene i været og knipse bilder kan fort føre til at du bli sliten i armene. For å unngå ustødig kamera og utydelig bilder, kan du stelle opp mobilen der du vil ha den, og med fjernutløseren kan du ta bilde fra opptil 10 meters avstand.

Få mer ut av bildene

Fordelen med et speilreflekskamera er selvfølgelig det store utvalget av objektiver, men du kan faktisk få linser til mobilen din også! Små linser du fester foran kameralinsen på mobilen åpner en helt ny verden for fotografering. De fleste fisheyelinser gir deg flere muligheter å velge mellom:

  • Macro- og vidvinkelobjektivet: Dette brukes til å ta bilder av små og store ting med. Med macro kan du ta detaljerte bilder av blomstene på det flytende blomstermarkedet i Amsterdam. Velger du vidvinkel er ikke noe problem å fotografere hele utsikten fra Eiffeltårnet i Paris.  

  • Fisheye: Med dette stilige perspektivet får du liten bakgrunn, stor forgrunn, og trenger ikke en lenger arm enn du har -  du får faktisk med hele reisefølget i ett bilde.

Benytt deg av gode rabatter med re:member reward

Har du et kredittkort fra re:member får du fordelsprogrammet re:member reward som gir deg gode rabatter og tilbud i blant annet fotobutikker. Det er enkelt å benytte seg av rabattene, du gjør det på følgende måte:

  1. Logg inn og velg butikk
  2. Handle og betal med re:member-kortet
  3. Rabatten trekkes fra på din neste re:member-faktura.

Enklere blir det ikke. Ønsker du flere gode tips til hvordan du kan ta de beste feriebildene? Da må du lese del to av selfie-guiden!