julekort-med-foto.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Fem gode tips for kreative julekort med foto

Personlige julekort med foto blir stadig mer populært, og de er enkle både å lage og bestille på nettet. Men hvordan kan du skille deg litt ut? Hvor kreativ kan du være med fotojulekortene? re:member gir deg fem gode tips til inspirasjon.

For mange av oss er julekortet den eneste personlige hilsenen vi fortsatt sender i postkassen i løpet av året.

– Det meste andre har vi byttet ut med e-post, SMS, snapper og statusoppdateringer, sier Inger Lise Vereide, markedssjef i Japan Photo. – Det blir aldri så personlig som et julekort i posten.

Inger Lise forteller at Japan Photo selger rundt 1 million fotojulekort i løpet av sesongen, og at vi nordmenn er ganske tradisjonsbundne når vi velger hvordan kortene skal se ut. Likevel er det mye du kan gjøre for å gi dine julekort med foto et ekstra særpreg.

1. Bruk en designmal i din egen stil

Det finnes et stort utvalg av ferdige designmaler. Du kan velge blant ulike julemotiver og stilarter, antall bilder og sider, og hvor mye plass du vil ha til personlige julehilsener.  

– Majoriteten heller nok mot det tradisjonelle når det gjelder valg av design og layout på julekortet, sier Inger-Lise.

Ferdigmalene bruker gjerne de tradisjonelle, nostalgiske julemotivene med snølandskap og nisser, eller stilrene illustrasjoner av juletrær og presanger. Noen ønsker seg imidlertid en mal litt utenom det vanlige.

– I år ser vi faktisk at det kommer en del nye maler i pastell, for eksempel i kombinasjonen rosa og sølv, forteller Inger-Lise.

Om du ikke finner det du er ute etter i ferdigmalene, kan du enkelt lage din egen designmal. Da står du helt fritt til å utforme kortet akkurat slik du vil ha det.

En tredje mulighet er et gjør-det-selv-sett. Da velger du først en designmal på nettet, og når kortene kommer hjem til deg følger det med ekstra dekorasjoner som ornamenter av tre, glitter, strass og washi-teip. Disse kan du dandere akkurat som du selv vil og virkelig sette et personlig preg på julekortet.

2. Velg øyeblikksbilder

Du tenker kanskje at det vil bli nødvendig med en tur til fotografen for å ta bilder til årets julekort? Det kan selvfølgelig være flott, men det er på ingen måte nødvendig.

– Mange tenker nok at de ikke har noen bilder de kan bruke. De har en viss idé om hvordan bildene på julekortet bør se ut, men de trenger ikke å framstå som klassiske fotograf-foto, sier Inger-Lise.

– Det mest autentiske er det du skaper selv i et øyeblikk som et minne for framtiden. Bruk gjerne et øyeblikksbilde fra mobiltelefon, det er helt uproblematisk, sier hun.  

I dag er det såpass god kvalitet på de fleste telefonkameraene, at disse bildene fungerer helt supert også på julekort. I og med at kortene sendes til venner og familie som vi kanskje ikke ser så ofte, hva med å bruke favorittbildet fra årets ferietur? Eller ta en morsom og uhøytidelig familie-selfie med nisseluer?

3. Finn riktig balanse mellom tekst og bilde

Tenk gjennom før du bestiller kortene hvor mye plass du vil ha til personlige julehilsener. Foretrekker du flersidige kort med god plass til å skrive mye tekst? Eller holder det med enkeltsides kort med ett stort bilde og en kort tekst, som enkelt og greit kan sendes ut til mange?

Har du mye på hjertet, kan det være fint med foldekort med lang fals for ekstra plass til personlige julehilsener.

En mulighet er også å gjøre en kombinasjon. Bestill for eksempel noen få eksemplarer av kort med god plass til lange hilsener som kan sendes til noen få, og flere eksemplarer av en litt enklere versjon som raskere kan sendes ut til mange venner og bekjente.  

4. Legg ved en videohilsen

En annen måte å lage morsomme julekort på, er å legge inn levende bilder i kortet. Du kan for eksempel bruke opptak av en spesiell opplevelse fra året som har gått, eller spille inn en egen julehilsen med telefonen.

Det høres kanskje komplisert ut, men er i realiteten svært enkelt: Last opp videosnutten din på nettet, så får du en QR-kode som trykkes på selve julekortet. Mottaker scanner koden med sin egen telefon eller nettbrett og kan dermed spille av videoen når og hvor som helst.

Designet på julekortet bestemmer du selv, og det er god plass til tekst og stillbilder i tillegg til QR-koden. Julekortet får noe ekstra med en tilhørende video, perfekt for å vise fram smårollingens første skritt eller familiens helt egne framføring av “Når nettene blir lange”!

5. Bestill julekortene på nettet

Juleforberedelsene er dessverre ofte preget av travle dager og lange køer. Kjøp julekortene på nettet, så slipper du unna mye av julestresset i butikkene.

Da kan du sitte hjemme i fred og ro foran din egen datamaskin og prøve deg fram, og sette sammen julekortene med de bildene og designmalene du ønsker.

Husk også at når du handler på nett, er det lurt å betale med kredittkort. Med kredittkort fra re:member betaler du ingen årsavgift og du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse slik at du kan betale tilbake beløpet når det passer deg.

Klikk her for å søke om kredittkort fra re:member så er du klar til julehandelen.