Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Action-kamera er mer enn GoPro og ekstremsport

Action-kamera har blitt en populær julegave de siste årene og det er mye å velge mellom av utstyr og tilbehør. Markedslederen GoPro har nemlig fått mange spennende utfordrere, og kameraene kan brukes til mye mer enn å filme ekstremsport.

I motsetning til hva mange kanskje tror, trenger man ikke å holde på med fallskjermhopping, strikkhopping eller snowboard-kjøring for å ha nytte av et action-kamera. Her gir re:member deg en innføring i hvorfor et action-kamera mer enn et hjelmkamera.

Action-kamera er for alle

– Mange bruker GoPro kamera og andre action-kameraer stort sett til å dokumentere hverdagen, forteller Thor Håkonsen, campaign manager i Japan Photo. Han forteller at kameraene er så små at man lett kan få dem med seg i vesken eller til og med i lommen uten problemer.

– Alle modellene kan filme under vann og tåler en støyt, så de er veldig anvendelige å bruke for eksempel på ferietur og for å filme bading og strandliv, sier Thor.

Han bekrefter at action-kameraene er et hett julegavetips.

– De har absolutt vært populære gaver de siste årene og vi selger mye rundt juletider, sier han. Kameraene er nemlig en super gave til dem som ønsker seg et kamera som kan filme i høy kvalitet, er lett å ta med seg rundt, og som tåler håndtering av for eksempel yngre barn.

Spennende utfordrere til GoPro

GoPro kamera er den klare markedslederen innen action-kameraer, men har de siste årene fått konkurranse fra flere andre produsenter. Like fullt er de mest populære kameraene av denne typen ganske like spesifikasjonsmessig.

– Det er litt forskjellig tilbehør og design. GoPro kamera er det mest kjente kameraet og det med mest tilbehør, men Sony har også et veldig bra action-kamera med en del utstyr, sier Thor.

Velg mellom ulike funksjoner. Gopro Hero4 Silver, for eksempel, kommer med innebygget, avansert touch-skjerm, mens Polaroid Cube er et lite og enkelt action-kamera med et stilig design som har kun én knapp for alle funksjoner.

For deg som virkelig vil bruke kameraet til å forevige fartsfylte opplevelser, hva med å prøve en kamerabrille? Disse er spesielt designet for actionfylte aktiviteter som typisk vintersport og motorsport.

Mye utstyr og tilbehør

Felles for de fleste action-kameraene, er at de kommer med egen mobil-app og muligheter for å ta stillbilder. Takket være forskjellige fotomodus og festeutstyr, kan du ta interessante stillbilder fra kreative vinkler med disse kameraene.

Med mobil-appene kan du blant annet sjekke kameravinkler og sette kamerainnstillinger på telefonen. Dette gir deg også muligheten til å laste opp video og bilder via telefonen, slik at du umiddelbart kan dele innhold på nettet.

Se vår guide til fotoutstyr her.

Ikke bare et hjelmkamera

Festeutstyr og utvalg av tilbehør avhenger også av hvilket merke du går for. Før du kjøper kameraet, bør du sjekke hva som følger med i standardpakken, men også hva slags ekstrautstyr som er tilgjengelige for akkurat dette kameraet.

For eksempel kan du skaffe deg en GoPro selfie-stang, vidvinkelobjektiv, tilleggsutstyr for dykking eller ekstra feste til bilkjøring, for å få det meste ut av opptakene dine.

Husk at til syvende og sist er det ikke utstyret som avgjør hvor bra filmene og bildene dine blir. Med et action-kamera er mulighetene så store at det kun er din egen kreativitet som setter begrensningene.

Gode grunner til å betale med kredittkort

Enten du kjøper action-kameraet på nett eller i butikk, er det flere gode grunner til å betale med kredittkort. Med kredittkort fra re:member, betaler du ingen årsavgift, du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og kredittgrensen er opptil 150 000 kroner. Dette betyr at du kan når som helst betale tilbake hele eller deler av beløpet.

Klikk her for å søke om kredittkort fra re:member så har du det til nettshopping.