Vattenrutschkana2.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Fotoutstyr - hva trenger du egentlig?

Med det rette fotoutstyret kan du ta fotograferingen din til nye høyder. Ekstrautstyr kan gjøre det både morsommere og enklere å ta gode bilder, og er fine gaveideer til de fotoglade. Men med så mye å velge mellom, hva er det egentlig verdt å legge pengene i? Kameraveske, fotostativ eller vidvinkelobjektiv? re:member gir deg fem sikre tips.

1. Oppbevaring og beskyttelse

– Det første du trenger er noe å oppbevare kameraet ditt i, sier Thor. Har du først brukt mye penger på et kamera, vil du også beskytte det.

Kameravesker kommer i alle størrelse og prisklasser, fra ordentlige tursekker til urbane designervesker fra for eksempel Moo og Barber Shop. Her blir det et spørsmål om hvor og hvordan du skal bruke bagen eller vesken. Skal du på weekend-tur til Roma eller aktivitetsferie i fjellet?

Når det gjelder kameraveske, er det kun et spørsmål om hvilken stil du liker og hvor mye penger du ønsker å bruke på vesken.

Et filter vil beskytte objektivet ditt mot riper i glasset, men det kan også gi visuelle effekter til bildene dine. De vanligste filtrene skrur man på foran objektivet, dette er gjerne beskyttelsesfilter, UV-filter og polaroidfilter. Andre filtre kan gi visuelle effekter. Mest vanlig er Lee Filters. Dette er firkantede filtre som settes i en holder man skrur fast foran på objektivet. Et ND-filter, som for eksempel Lee Big Stopper, brukes for å få lenger lukkertider. Dermed kan du for eksempel få slør på vannet selv i godt lys.

2. Stativ og kamerafester

– Om du skal ta bilder i litt dårlig lys, bør du bruke et fotostativ, sier Thor. – Stativet brukes når du trenger at kameraet ikke beveger seg, slik at du får lange lukkertider i dårlig lys.

Fotostativer finnes i mange varianter av ulike materialer for ulike formål. Noen er laget for ekstra stabilitet, eller for å tåle blant annet saltvann og litt røffere behandling.

– Har du et lite kompaktkamera, kan det være greit med et fotostativ som er lite og lett, som Gorilla Pod. Med et tyngre kamera, trenger du et større og mer stabilt fotostativ for å kunne unngå bevegelse når du fotograferer.

Er det actionkamera du har, kan du velge mellom mange ulike festeanordninger for å utforske flest mulig spennende vinkler og kreative løsninger.

3. Ekstra minne

– Alle har behov for et ekstra minnekort, det er alltid en gave-vinner, sier Thor. Eventuelt kan du kjøpe en minnepinne eller en ekstern harddisk for ekstra lagringsplass og sikkerhetskopier, eller en kortleser.

4. Ekstra batterier

Du vet aldri når du kan komme til å trenge et ekstra batteri. Noen ganger bruker vi kameraet mer enn planlagt, andre ganger hender det rett og slett vi glemmer å lade det. Og hva er vel kjedeligere enn at batteriet går tomt halvveis ut i turen hvis du er langt fra en strømkilde? Eller akkurat idet fem-åringen skal blåse ut lysene på bursdagskaken?

– Om du vet hvilken kameratype du skal kjøpe batteri til, så kan ekstra batterier faktisk være en super gave, sier Thor.

– Prøv for eksempel en USB-lader, altså et forhåndsladet batteri med USB-utgang som du kan lade opp nettbrett, mobiler og mange kameraer med.

5. Objektiver

For et systemkamera (inkludert speilreflekskamera) er objektivet det viktigste verktøyet. Ofte refereres det til som fotografens ekstra øye. Et objektiv består av flere linseelementer som bryter lyset fra motivet slik at det gir et bilde på bildebrikken, eller filmen, i kameraet.

– Når du kjøper et systemkamera, kommer det som regel som et kit med et standard zoomobjektiv. Dette fungerer som oftest helt flott til de mest dagligdagse tingene du vil fotografere, sier Thor.

Skal du ha et ekstra objektiv, så bør du tenke over hva du skal bruke det til. Er det å fotografere podens første fotballkamper, så anbefales en telezoom. Vil du ta flotte portretter med nydelig, uskarp, bakgrunn, anbefales et lyssterkt fastobjektiv, som for eksempel en 50mm f/1.8. Er det landskapsbilder som er interessen, så bør du se på et vidvinkelobjektiv med en brennvidde på mellom 10 og 25mm.

Hør med fotoutstyr-ekspertene

Uansett hva slags fotoutstyr eller tilbehør du vil skaffe deg, husk å ta en grundig vurdering av hva du faktisk skal bruke det til først. Mer avansert utstyr, krever mer av deg som bruker for at du skal kunne utnytte potensiale til det fulle.

Skal du kjøpe noe i gave, sørg for å avklare både bruksområde og kameraspesifikasjoner i forkant.

Dersom du fortsatt er usikker på hvilket fotoutstyr du skal velge, kan du alltid kontakte kundeservice eller en fotobutikk for skreddersydde ekspertråd.

Trenger du hjelp til å velge riktig kamera? Se vår kameraguide her.

Gode grunner til å betale med kredittkort

Enten du kjøper fotoutstyret på nett eller i butikk, er det flere gode grunner til å betale med kredittkort. Med kredittkort fra re:member, betaler du ingen årsavgift og du får inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse slik at du kan betale tilbake når det passer deg.

Søk om kredittkortet i dag så har du det til din neste netthandel.