fotogaver.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Dette er årets store trend innen fotogaver

Fotogaver har vært populære julepresanger de siste årene. Med bestselgere som fotobok og fotokrus, har vi enkelt kunne lage kreative og personlige julegaver. Her gir re:member deg de beste tipsene til årets fotogaver. Nå tar nemlig fotogavetrenden ett steg videre, i retning interiørdesign.

– Egentlig kan du få trykket bildet ditt på de fleste overflater i dag, forklarer Inger Lise Vereide, markedssjef i Japan Photo.

Derfor finnes det allerede en mengde fotoprodukter å velge mellom. Alt fra mobildeksler, servietter og notatbøker, til sparebøsser, t-skjorter og matbokser. Disse kan du enkelt bestille på nettet med trykk av egne bilder på. En av de mest populære gavene de siste årene, har vært fotobok.

– En CEWE FOTOBOK er nok en av de flotteste gavene, sier Inger Lise. Mange lager boken som et personlig fotoalbum til familien fra året som har gått, men du kan også lage for eksempel et minnehefte til venninner eller en fotobok fra sommerens ferietur med kjæresten.

Tenk gjerne enda mer kreativt, hva med å ta flotte naturbilder fra nærområdet som du kan sette sammen i en stilig fotobok til bestefar?

– Det handler bare om å slippe kreativiteten løs, smiler Inger Lise.

Personlig shabby-chic

Årets trend peker nettopp i den retning – å være personlig uten nødvendigvis å bruke de klassiske “julekort-bildene”.

– Stilmessig har fotogavene vridd seg litt, det trenger ikke lenger bare være foto av barn eller kjæledyr på det du bestiller, forteller Inger Lise.

– Det nye nå er mer unike ting i interiøret, for eksempel er fotoputene spennende. Du kan få puter med personlige preg, men uten at det trenger å være glorete eller overtydelig. For eksempel kan du bruke et fint landskapsbilde fra et sted som er viktig for deg, sier hun.

Hun forteller om en kunde som laget fotopute med et bilde av en forfallen hytte som betydde mye for familien. Dermed fikk de et stilig, shabby chic interiør-uttrykk, som fortsatt hadde personlig betydning for de som kjente til historien.

– Du kan tilpasse gaven slik at du får den akkurat slik du vil ha den. Det er store muligheter for å være kreativ, sier Inger Lise.

Egne kunstverk på veggen

Elektronikkbransjen har kåret en fotogave i enda større format til årets bildeprodukt, nemlig interiør-bilder. De rapporterer at det ligger an til å bli solgt rundt 250 000 av disse i år.   

Et interiør-bilde er et trykk av ditt eget bilde i stort format på ulike teksturer, slik at du kan henge dine egne kunstverk på veggen hjemme.

Favorittmotivet ditt kan trykkes på definerte bakgrunner som gir en ekstra dybde og særegent uttrykk. Du kan velge mellom for eksempel aluminium, tre, lerret, akryl, skumplate, alu-plate og selvklebende PVC-folie.

Hos Japan Photo kan du også lage fotolerret collage og flerdelt fotolerret.  

Personlige julegaver

Med så mange produkter å velge mellom, blir den største utfordringen gjerne å velge hvilket bilde du skal bruke.

– Mange tenker kanskje at de ikke har noen bilder de kan bruke, de har en viss ide om hvordan bildene bør se ut, men de trenger ikke se ut som klassiske fotograf-foto, sier Inger Lise.

De fleste av oss går rundt med mobiltelefonen på oss hele tiden og bruker den til å knipse i hverdagen. I dag er det såpass god kvalitet på kameraene på de fleste telefonene, at det ikke er noe problem å bruke slike bilder til fotogaver.

– Det mest autentiske er det du skaper selv i et øyeblikk som et minne for framtiden. Du kan bruke akkurat de bildene du vil, det er du som er designeren, sier hun.

– Viktige stikkord er unikt og autentisk, noe som ikke alle andre har. Slipp kreativiteten løs!

Vurderer du å gi bort en bildekalender til jul? Få tips til hvordan du lager bildekalender her.

Smart netthandel

Handler du julegavene på nettet, vil du slippe unna mye av julestresset i butikkene. Husk bare at når du handler på nett, er det lurt å betale med kredittkort.

Det er flere gode grunner til å betale med kredittkort fra re:member. Det er ingen årsavgift, du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og kredittgrensen er inntil 150 000 kroner. Dermed kan du betale tilbake hele eller deler av beløpet når det passer deg.

Klikk her for å søke om kredittkortet så har du det til juleshoppingen.