foto.jpg

Søk om re:member kredittkort. 

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Les våre tips til foto

Et bilde sier mer enn tusen ord, men dårlig lys for eksempel kan redusere ordene betraktelig. I artiklene under har vi samlet et utvalg artikler om foto med gode tips om blant annet hvordan du kan ta de beste feriebildene, hvordan du velger kamera og hva du trenger av fotoutstyr.

Det mye å velge mellom når du skal kjøpe et nytt kamera, og du har sikkert gjort deg opp noen tanker om hva slags du ønsker. Kanskje er det et hendig kompaktkamera du lett kan få med deg, et vanntett kamera så du kan dokumentere hele strandferien uten bekymringer, eller et systemkamera så du kan ta fotograferingen et skritt videre.

Ønsker du å dokumentere opplevelsene i form av video, eller lage små video-historier med familie og venner, kan et action-kamera være et alternativ. Da kan du bevare minnene fra de fartsfylte dagene i skibakken eller på terrengsykkelen, men også hvor mye av familieferien gikk under vann.  

Uansett hva du har lyst på, er det noen grunnleggende ting du må tenke på før du kjøper nytt kamera. Med ekstra utstyr kan du ta fotograferingen til nye høyder. Det kan både bli enklere og morsommere å ta gode bilder. Med det store utvalget kan det være vanskelig å vite hva som er verdt å legge pengene i. Vi har også gode tips til hva du trenger av fotoutstyr.

Slik tar du gode bilder

Med mindre du er over gjennomsnittlig opptatt av foto, så kan du ha nytte av noen gode tips til hvordan du kan ta bedre bilder, og fange de gode ferieminnene du kan se tilbake på i en årrekke fremover. Ønsker du å spare plass i kofferten og dropper det tunge speilreflekskameraet og annet utstyr, holder smarttelefonen din i massevis.

Med mindre du har fått en i hodet i storbyens travle gater, kan du ikke annet enn å innrømme at selfiestang kan være et praktisk verktøy. Det finnes som nevnt masse utstyr som kan gjøre fotografering morsommere, og ikke minst mange fotoapper som kan gjøre bildene dine bedre.

Selv om du mest sannsynlig har tatt tusenvis av bilder, har vi en liste med generelle fototips:

  • Pass på lysforholdene: Ni av ti ganger gir naturlig lys de beste bildene, men dette er ikke noe vi kan styre. Er det mye sollys, kan det lønne seg å stille seg i skyggen. Blitz kan ofte bli for hardt for et bra foto, og alternativt kan du bruke lommelykten på mobilen for bedre belysning.

  • Vær klar over vinkel og uttrykk: “Tok tilfeldigvis bilde mens jeg prøvde å låse opp mobilen”-bilder, dobbelthaker og "duckface" kan ødelegge bildene dine. Vri på ansiktet, før haken opp og ned, og finn din beste vinkel ved å prøve deg frem.

  • Tenk på bakgrunnen: Selv om en lyktestolpe eller et tre som stikker opp bak hodet kan bli et morsomt bilde, bør du likevel sjekke omgivelsene nøye slik at bildene blir slik du har planlagt. Finn interessante omgivelser, og sørg for at hovedobjektet er plassert litt til siden i bildet slik at du får med bakgrunnen.  

  • Vær kreativ: Det er lov å tenke utenfor boksen og være kreativ når du skal ta bilder. Bruk utstyr som fisheye eller sett sammen flere bilder for å fortelle en historie. Uansett hva det er kan du prøve med en ny vri på feriebildene.

Gode rabatter på fotoutstyr

Dersom du allerede har et kredittkort fra re:member må du huske fordelsprogrammet re:member reward. Ved å benytte deg av det kan du nemlig spare store beløp i nettbutikker som har foto og fremkalling.

Har du ikke det, kan du søke om re:member kredittkort. Du kan få opptil 150 000 kroner i kreditt og 45 dagers rentefri kreditt. Det er ingen årsavgift på kortet, verken første eller påfølgende år.

Se alle våre artikler om foto under.