Hvordan betale faktura med Vipps?

Det finnes to forskjellige måter du kan betale faktura med Vipps på. Den ene er å skanne fakturaen med kameraet på mobiltelefonen din i Vipps-appen, og den andre er å slå på regninger i Vipps.

Du mottar nå alltid eFaktura i nettbanken din fra alle bedrifter som tilbyr denne løsningen. Hvis du ønsker å betale fakturaer med Vipps, er det bare å klikke på “Betalinger” i vipps-appen. Oppe til høyre finner du da "Skann regning”. Ved å klikke der åpnes kameraet på mobiltelefonen din. Så er det bare å ta et bilde av regningen, og velge "Godkjenn betaling". Kontonummer og KID-nummer blir automatisk registrert.

Ønsker du å få eFaktura også på Vipps, klikker du på “Slå på regninger”. Du vil da få fakturaene direkte inn i Vipps-appen, slik at du kan velge om du vil betale der eller i nettbanken. Alle fakturaene i Vipps er også synlige i nettbanken, og det er det samme hvor du velger å betale fra.

For å betale eFakturaer med Vipps må du legge til en betalingskilde, altså en bankkonto og identifisere deg med BankID, men dette trenger du bare å gjøre én gang.

Les om gebyrer ved å bruke Vipps.

Betale regninger med Vipps med kredittkort

Du kan også betale regninger med Vipps med kredittkort om du ønsker det. Da må du regne med å betale et gebyr, da kredittkortselskapet vil behandle dette som et uttak fra kredittkortet.

Det er også mulig å søke om at Vipps legger ut for en regning for deg mot et gebyr fra 19-59 kroner avhengig av størrelsen på beløpet.

Her kan du lese mer om å betale regninger med Vipps.