hytteinterioriet-som-fornyer-hytta.jpg

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,95 % / Eff. 14,32 %. Kostnad 24 660 kr. Totalt 89 660 kr.

Hytteinteriør som enkelt fornyer hytta

Mange har hytter som har vært i familien i en årrekke. Tingene som alltid har vært der bringer nostalgi og minner, men er ikke nødvendigvis hverken funksjonelt eller pent å se på. Her får du noen tips til hvordan hytteinteriør kan gi et ansiktsløft, uten å forkaste alle gode minner.

Et enkelt grep du kan starte med, er å skifte ut gammelt og gulnet trepanel. Dette trenger du ikke nødvendigvis hjelp av en håndverker til, og kan lett la seg gjøre i løpet av en langhelg på hytta. Ved å bytte ut gammelt treverk som gir et tungt preg med glattere og lysere materialer, gir du ikke bare hytta et nytt uttrykk, men også en bedre romfølelse.

Synes du dette blir for mye jobb, kan det også være et alternativ å male tak og vegger. Bare husk at dersom det er veldig lenge siden sist dette ble gjort, bør du gå over og vaske godt før du maler. Dette vil gi et langt bedre resultat enn om du maler over gammelt støv og skitt.

Gjenbruk gamle minner i hytteinteriøret

Men hva med den fargerike, broderte puta som alltid har ligget i sofaen? Slikt hytteinteriør er kanskje ikke helt tidsriktig, men bringer tilbake gode minner fra barndommen. Kjøp et minimonter på IKEA og legg puta inn der, og heng det opp som et bilde. Et morsomt hytteinteriør som lar deg bevare gamle minner.

Dersom du har mange gamle tekstiler i bruk på hytta i dag, kan du også sy dette sammen til noe nytt. For eksempel et morsomt sengeteppe eller pledd? På den måten kan du fremdeles omgi deg med tingene som har gitt den gode hyttefølelsen, uten at du trenger å la alt stå slik det alltid har stått.

Puss opp gamle møbler

Mange har også gamle tremøbler stående på hytta. Disse kan enkelt få nytt liv ved å pusse ned og lakkere eller male på nytt. Dersom du ikke er fortrolig med å gjøre dette selv, finnes det etter hvert en rekke forretninger som har spesialisert seg på å pusse opp og ta vare på gamle møbler. Dersom du ikke har møbler som egner seg til gjenbruk, finnes det mange skatter på auksjoner, bruktmarkeder og nettutsalg.

Ønsker du et mer moderne preg på møblene, finnes det mye lekkert i de mange interiørbutikkene rundt om i landet. En del av disse spesialiserer seg på nettopp hytteinteriør. Dette gjør at du kan finne helt særegne ting til å sette prikken over i-en - enten du ønsker en maritim stil på hytta ved sjøen, eller en robust, norsk stil på hytta på fjellet.

Hytteinteriøret som enkelt fornyer hytta

Slipp mer lys inn i hytteinteriøret

Et annet grep du enkelt kan gjøre for å fornye interiøret på hytta, er å bytte ut tunge, gamle gardiner med en mer moderne løsning som lameller eller plisségardiner. Dette er riktignok relativt kostbart, men kan bidra til å løfte hytteinteriøret markant. En slik løsning gjør rommene luftigere, lysere og mer delikate. Samtidig lar det deg enkelt skygge for sterkt sollys, eller eventuelt innsyn når du måtte ønske det.

Dersom du ønsker å gå for en slik ansiktsløfting, kan det være lurt å la leverandøren stå for oppmålingen av vinduene. Dette plasserer risikoen for feilmåling hos dem, samtidig som det reduserer muligheten for å bestille på feil mål.

Få mer hytteinspirasjon her!

Finansiering til nytt hytteinteriør

Ønsker du å pusse opp hytta og bytte ut hytteinteriøret, men har ikke alle midlene tilgjengelig, kan et forbrukslån fra re:member være en god løsning. Du kan låne fra 10 000 til 350 000 kroner. Renten er fra 7,95 til 19,95 %, og er avhengig av en individuell kredittvurdering. Bruk gjerne lånekalkulatoren vår for å se hvor mye lånet totalt vil koste deg, eller søk om et forbrukslån her.

Lykke til med opprustningen av hytta!