kredittkort-forbrukslan1.jpg

6 tips til deg som skal kjøpe hus i Spania

re:member forbrukslån

65 000 kr o/ 5 år nom. rente 12,55 % / Eff. 13,87 %. Kostnad 23 855 kr. Totalt 88 855 kr.

Drømmer du om et hus i Spania? Mange nordmenn går med ønske om å tilbringe deler av livet på Spanskekysten, langt borte fra kuldegrader og ustabilt vær i Norge. Bolig i Spania er en drøm som er fullt realiserbar for mange. Før du kjøper hus i Spania, bør du tenke igjennom en del ting som ikke er helt det samme som ved boligkjøp i Norge, og det lønner seg å hente inn informasjon om kjøp, rettigheter og boligstandard, blant annet. Her får du 6 gode tips om hva du bør sjekke før du kjøper hus i Spania:

  1. Prisnivået på hus i Spania ligger fortsatt et godt stykke under norske boligpriser, men i 2016 forventes det en prisvekst på rundt 6 %, skriver Spaniaavisen. Med mer enn ti år med nedgang i prisene i det spanske boligmarkedet, kan det altså se ut som om prisene på hus i Spania er på vei opp igjen. Derfor kan det lønne seg å investere i bolig på Spanskekysten nå, og starte jakten på drømmehuset før prisene stiger ytterligere.  
  2. Om du velger å kjøpe hus i Spania av private boligselgere eller spanske meglerhus, må du være klar over hvilke regler og rettigheter du har. Vær også oppmerksom på at større områder med mange usolgte boliger kan være et tegn på at du bør være på vakt. Du må forsikre deg om at alt det juridiske er på plass før du kjøper bolig, slik at du ikke havner i en kinkig situasjon i etterkant av boligkjøpet. Dette kan også handle om kvalitet, plassering og eierforholdene. Kjøp en bolig der du er sikker på at alt er i sin skjønneste orden. Sørg også for å sjekke utbyggerens referanser nøye før du handler.  
  3. Om du velger å kjøpe gjennom megler, bør du kjenne til forskjellene mellom norske og spanske eiendomsmeglere. I Norge har vi et mye mer beskyttet system og flere retningslinjer som skaper et høyere nivå, mens dette er mer mangelfullt i Spania. Spanske meglere arbeider ikke innunder en beskyttet tittel, og for å kjøpe et hus i Spania kreves et depositum. Det betyr at du kan risikere å bli sittende igjen med tapt depositum ved konkurs, eller hvis du treffer på en megler som ikke har noen form for forsikring eller ansvar.  
  4. Sørg for å gjennomføre kjøpet gjennom norske banker og norske advokater. Da vil du få hjelp til alt som har med selve kjøpet å gjøre. Sørg for at du har denne hjelpen før du kjøper hus i Spania – etterpå kan det være for sent, og da er det lite en norsk advokat kan gjøre for å hjelpe deg.  
  5. Vær føre var – og med riktig hjelp og gode meglere (først og fremst norske meglere med erfaring fra Spania) kan du være mye tryggere på at du gjør en god handel.  
  6. Delta på visninger. Selv om du får mye for pengene i Spania, lønner det seg sjelden å kjøpe boligen usett. Delta på visningsturer som arrangeres av seriøse norske meglere.  

Med et hus i Spania kommer også møblering og annet interiør. Kanskje du vil freshe det opp og dette ditt eget preg på boligen. Med et forbrukslån fra re:member kan du få hjelp til noe av finansieringen. Du kan låne fra 10 000 – 50 000 kroner uten sikkerhet, og du kan bruke pengene på akkurat det du ønsker. Bruk lånekalkulatoren vår til å se hvor mye lånet koster deg ved å plotte inn nedbetalingstid og ønsket lånesum. Søk om re:member forbrukslån i dag.