bryllupsbudsjett-1.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 10,58 %.

Kostnad 61 091 kr. Totalt 281 091kr.

Slik setter du opp et bryllupsbudsjett

Det koster penger å arrangere et bryllup, men heldigvis kan det tilpasses deres økonomi. Her får du tipsene til hvordan du setter opp et bra bryllupsbudsjett.

Dersom du skal gifte deg i nærmeste fremtid, er du sikkert allerede godt i gang med planleggingen. Og du har sikkert fått med deg at det kan være lurt å sette opp et bryllupsbudsjett tidlig i planleggingsfasen så du får en oversikt over utgiftene dere kommer til å få i forbindelse med bryllupet. Men hvor begynner man egentlig når man skal sette opp et bryllupsbudsjett? re:member har laget et forslag til et standard bryllupsbudsjett.

Lag budsjett for bryllupet

Det er viktig å huske at man nødvendigvis ikke trenger å blakke seg helt når man skal gifte seg, og hvor mye man velger å legge i dagen bestemmer man helt selv. Det er selvfølgelig mulig å velge billige løsninger til fordel for det absolutt dyreste alternativet.

Men uansett hvordan dere ønsker at bryllupet skal være, må dere vite hvor mye dere har å rutte med. Ved å sette opp et bryllupsbudsjett har dere kontroll over hvor mye bryllupet kommer til å koste. Dette er postene som må være med i et bryllupsbudsjett:

  • Kirke: Å gifte seg i kirken kan koste fra 1000 til 3000 kroner i leie, om du ikke velger kirken du sogner til.

  • Lokale: Denne budsjettposten kan koste alt fra 5000 til 200 000 kroner. Du kan leie et lokale eller hytte og stå for mat og drikke selv, eller velge populære bryllupslokaler som skreddersyr hele opplevelsen for dere.

  • Underholdning: Dere kan enten leie inn en DJ eller et band til å stå for underholdningen. Hvor mye dette koster kommer an på hvem valget faller på og hvor lenge dere forventer at de skal underholde. Et billig alternativ er å lage en spilleliste med favorittmusikken deres.

  • Fotograf: Det er alltid fint å kunne forevige den fantastiske dagen med vakre bilder som kan pryde hjemmet deres. Noen fotografer opererer med at du må bestille bildene av dem, og det kan fort bli ganske dyrt. Et rimeligere alternativ er å ta bryllupsbildene med en fotograf, men under festen kjøpe engangskameraer som gjestene kan bruke.

  • Ringer: Visste du at det var uvanlig med glatte gifteringer i forrige århundre? Denne formen uten begynnelse og slutt skal symbolisere evighet og troskap. Hvor mye dere ønsker å bruke på bryllupsringer er opp til dere, men ønsker dere å spare litt, kan dere smelte om gammelt gull til nye ringer.

  • Dekor: Planlegg god tid i forveien så du kan kjøpe ting på salg. Du kan også sjekke ut loppemarked og søke rundt på nettet for å finne ting som vaser og pynt til bordene. Et annet tips er å invitere venninner til å lage invitasjoner og bordpynt så man kan spre litt på disse postene.

  • Brudekjole: Mange velger å bruke betydelige beløp på kjolen og kan fort havne opp i 25 000 kroner, men husk at du alltids kan selge den igjen etter bruk. Eller så kan du kjøpe både brudekjole, slør og sko brukt. Trenger du inspirasjon til brudekjolen? Se vår store guide til brudekjoler her.

Finansiering til bryllupet  

Uansett hvor lite eller stort bryllup dere ønsker å ha, vil bryllup ofte koste en del. Om dere av ulike grunner ikke har klart å spare nok til bryllupet, og har behov for litt ekstra penger, kan det være greit å vite at du har mulighet til å søke om et forbrukslån. 

Med re:member forbrukslån kan du låne opptil 350 000 kroner uten sikkerhet. Bruk gjerne re:member lånekalkulator for å se hvor mye lånet totalt vil koste deg eller så kan du søke om forbrukslån her.