brudekjoler-1.jpg

re:member forbrukslån

220 000 kr o/ 5 år nom. rente 9,95 % / Eff. 10,58 %.

Kostnad 61 091 kr. Totalt 281 091kr.

Er dette brudekjolen du har drømt om?

Hvis du skal gifte deg i nærmeste fremtid, har du sikkert fått spørsmål om hva slags brudekjole du skal ha. Skal det være enkelt og klassisk, eller en skikkelig prinsessekjole? Her er våre tips til hvor du kan finne de vakreste brudekjoler.

Kanskje har du allerede kjøpt brudekjolen du har drømt om, eller i hvert fall gjort deg opp noen tanker om hvordan du ønsker at den skal se ut, eller kanskje har du ikke den fjerneste idé om hva slags brudekjole du vil ha. Det kan være lett å gå seg vill i jungelen av brudekjoler. Nedenfor har vi samlet noen gode brudekjoletips, både til hvor du kan finne flotte brudekjoler i Oslo, og i utlandet.

Her finner du vakre brudekjoler

Jenter starter allerede i ung alder å drømme om hvordan brudekjolen skal se ut når de gifter seg. Enten drømmene forblir de samme eller endrer seg, må man faktisk finne kjolen man har sett for seg. Her er noen alternativer til hvor du kan finne den perfekte brudekjolen til bryllupet ditt:

  • Klassiske brudesalonger

Kristins brudesalong i Bygdøy Allè har ti konsulenter med mer enn 40 års erfaring i å kle opp brudepar. Her kan du finne brudekjoler for enhver anledning og i alle prisklasser. Du finner også enkle brudekjoler uten slep, flotte kjoler i chiffon og sateng og korte romantiske brudekjoler som kan passe til utenlandsbryllupet.  

Diin brud og selskap i Kirkeveien på Majorstuen har hyggelig betjening som står klar til å veilede deg til å finne kjole til den store dagen din. Her finner du kjente merker som Ellis Bridals, Modeca, Ladybird, Mori Lee og Jenny Packham.

  • Vintage brudesalonger

Gaggu er en brudesalong med fokus på vintage brudekjoler, der målet er at du skal finne din unike brudekjole uavhengig av dagens trender. Du kan finne kjoler fra 1920-tallet og fram til 1990. Enten du skal ha en enkel vielse i Rådhuset eller et stort bohemsk bryllup kan du finne drømmekjolen din her.

  • Brudesalonger i utlandet

Mange velger å dra til utlandet for å finne drømmekjolen. Barcelona er å anbefale ettersom flere av de største brudekjoledesignerne holder til her. Blant annet Pronovias, Rosa Clara og San Patrick.

  • Brukt brudekjole

Du trenger ikke nødvendigvis å blakke deg helt på en brudekjole. Kanskje har mor eller bestemor spart på den gamle kjolen sin som du kan bruke, eller sy om så den passer stilen din? Ellers er det en mulig å søke gjennom finn.no for å finne drømmekjolen.

Finansiering til bryllupet

Brudekjoler er ofte dyre, i hvert fall hvis du bestemmer deg for å kjøpe ny kjole. Prisen kommer selvfølgelig an på merke og modell, men kjolene fra de mest kjente merkene kan koste opptil 30 000 kroner.

I tillegg til alle andre utgifter som kommer i forbindelse med bryllupet, er det lurt å begynne sparingen til bryllupet så tidlig som mulig. Men av og til så kan det være at man mangler litt, da kan det være et alternativ å ta opp et forbrukslån for å dekke noe av kostnadene.

Hos re:member kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner uten sikkerhet. Bruk gjerne re:member lånekalkulator for å se hvor mye lånet totalt vil koste deg, eller søk om forbrukslån fra re:member her.

Selge brudekjolen din?

Når den store dagen er over er det mange som velger å selge brudekjolen sin. Velger du å selge kjolen din etter bruk, er det kanskje lettere å forsvare at du bruker litt mer penger på brudekjolen i første omgang.

På finn.no ligger det godt over 6000 brudekjoler til salg, men det kan være vanskelig å få solgt den. Derfor har vi laget en liten liste med gode tips til deg som skal selge brudekjole på nett:

  • Lag en så detaljert annonse som mulig. Ha med informasjon om størrelse og mål, stoff, merke, farge, når og hvor den er kjøpt og tidligere pris.

  • Pass på at bildene er gode. Ikke bare bruk modellbilder, og ta gjerne bilder av deg selv med kjolen på. Pass på at bildene er skarpe og gode, og ta gjerne bilder av detaljer dersom kjolen har det.

  • Ikke overdriv adjektivene. Det er fullt mulig å vise kjolen din uten å skrive setninger som “verdens vakreste kjole” og “drømmekjole jeg fikk mange flotte komplimenter for”. Alle bruder er vakre og kommer til å få komplimenter, så informasjonen med overdreven bruk av adjektiv, er ikke nødvendig.

  • Ikke pris for høyt. Når du skal legge ut brudekjolen for salg er det viktig å tenke på at prisen er grei. Det er greit å ta utgangspunkt i halv pris, men ta gjerne en sjekk med markedet for å se hva tilsvarende kjoler ligger på i pris.

Lykke til med å finne drømmekjolen din, planleggingen av bryllupet og ikke minst den store dagen  – om den så er i Norge eller i utlandet.